Τη βοήθεια των πολιτών στη «μάχη» εναντίον των σκουπιδιών ζητά ο δήμος Πάρου

admin
06/08/2015 08:52
 
 
 

Την κατανόηση, στήριξη και βοήθεια των πολιτών για μια Πάρο «καθαρή και νοικοκυρεμένη» ζητά ο δήμος του νησιού.

Παρά την υποστελεχωμένη υπηρεσία καθαριότητας (σ.σ. 25 άτομα λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, αν και έγιναν εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες), ο δήμος Πάρου δίνει «μάχη» για να κρατά το νησί καθαρό και στην προσπάθεια για σωστή, νόμιμη και μόνιμη επίλυση του «καυτού» και επίκαιρου προβλήματος των σκουπιδιών ζητά τώρα και τη συνδρομή των πολιτών, ώστε να επιτευχθεί σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Σωρεία σκουπιδιών έξω από τα container

Σύμφωνα με τον δήμο Πάρου, ένα σοβαρό θέμα που έχει προκύψει είναι η σωρεία σκουπιδιών κοντά σε κάδους απορριμμάτων, ιδιαίτερα στον οικισμό της Νάουσας, όπου μάλιστα πρόσφατα τοποθετήθηκε ένα Απορριμματοκιβώτιο Συμπίεσης Απορριμμάτων (Press Container) για την εναποθήκευση των σκουπιδιών.

Παρόλα αυτά, συνεχίζεται η εναπόθεση των σκουπιδιών πλησίον του container και όχι μέσα σε αυτό.

Το αποτέλεσμα – στο αποκορύφωμα μάλιστα της τουριστικής περιόδου – είναι μια εικόνα απογοητευτική και διόλου κολακευτική για το νησί της Πάρου, η οποία δεν αντιπροσωπεύει την ομορφιά του και σχολιάζεται δυσμενώς από τους επισκέπτες του.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμος παρακαλεί ΘΕΡΜΑ τους κατοίκους και επιχειρηματίες να τοποθετούν τις σακούλες απορριμμάτων ΕΝΤΟΣ των κάδων και όχι πλησίον αυτών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*