Φ. Ζαννετίδης: “Αν έπραττε το καθήκον της η κ. Πρωτονοταρίου δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τιμωρηθεί”

admin
12/08/2015 22:47
 
 
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Όλα αυτά που αναφέρονται στην επιστολή των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων σχετικά με την κ. Πρωτονοταρίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όλες οι διαδικασίες είναι σύννομες και έγιναν σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και με όσα προβλέπει αυτός” απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης στα όσα αναφέρει στο έγγραφο του ο Σύλλογος υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων σχετικά με την υπόθεση της κ. Κατερίνας Πρωτονοταρίου, ΠΕ Κτηνίατρου στο τμήμα κτηνιατρικής Νάξου. 

Σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr ο κ. Ζαννετίδης υπογράμμισε ότι η κ. Πρωτονοταρίου έχει υποπέσει σε παραπτώματα και για το λόγο αυτό της επιβλήθηκε ποινή. “Εάν αισθάνεται ότι την αδικήσαμε γιατί προσέφυγε στο Σύλλογο και δεν προσφεύγει σε κάποιο διοικητικό δικαστήριο για να δικαιωθεί;” σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης  ο οποίος υπογραμμίζει παράλληλα ότι “καλά θα κάνει ο Σύλλογος να ενημερώνεται περισσότερο, να ζητά τα απαραίτητα έγγραφα και μετά να προσφεύγει σε τέτοιου είδους επιστολές“.

Ο κ. Ζαννετίδης εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να βρεθεί στη Σύρο και να καλέσει το Σύλλογο προκειμένου να τους προσκομίσει όλα τα παραστατικά τα οποία ζητούν και αφορούν την κ. Πρωτονοταρίου “για να δουν τι πραγματικά έχει συμβεί“. 

Επιπλέον σημείωσε ότι: “Την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν στη Νάξο ο Εκτελεστικός Γραμματέας έδωσε όλα τα στοιχεία στους εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων και τους ανέλυσε την υπόθεση, ενώ έχει αποστείλει και σχετική επιστολή. Όλα αυτά αποκρύπτονται σκοπίμως(;). Επιφυλάσσομαι στο επόμενο ταξίδι μου να τους καλέσω και να τους δώσω ξανά τις εξηγήσεις που ζητούν“.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι η Περιφέρεια έπραξε το καθήκον της αφού η κ. Πρωτονοταρίου, σε ότι αφορά το σφαγείο της Νάξου, έκανε κάποιες ενέργειες που αντιτίθενται με τη δημοσιοϋπαλληλική νομοθεσία και νομολογία, ενώ σε ότι αφορά την επιστολή των υπαλλήλων, υπογράμμισε ότι “υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που δεν είναι έτσι“.

Αν έπραττε το καθήκον της όπως λένε, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τιμωρηθεί. Υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε. Το να παυτεί κάποιος από μια θέση δεν μπορεί να γίνει έτσι αυθαίρετα, κάποιος λόγος θα υπάρχει κι όχι έτσι επειδή του αρέσει κάποιου να το κάνει. Αυτούς τους λόγους θα πρέπει να αναζητούν και να μην κάνουν αυθαίρετες ανακοινώσεις και συζητήσεις. Άλλωστε, αν νομίζει η κ. Πρωτονοταρίου ότι αδικήθηκε, ας προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και εάν έπραξε λάθος η περιφέρεια, θα δικαιωθεί. Γιατί δεν προσέφυγε στα δικαστήρια;“. 

Ο κ. Ζαννετίδης ερωτηθείς σχετικά με την εκ των υστέρων κλήση σε απολογία της Κτηνιάτρου Κατερίνας Πρωτονοταρίου σημείωσε ότι “όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς” αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το Σύλλογο Υπαλλήλων ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες: 

Τελικά ο Σύλλογος αυτά που υποστηρίζει είναι από λάθος πληροφόρηση ή εσκεμμένα; Και αφού έχουν ήδη ενημερωθεί και κατ΄ ιδίαν και με έγγραφο από τον Εκτελεστικό Γραμματέα και συνεχίζουν… σημαίνει πως υπάρχει σκοπιμότητα“. 

 

” Η Νάξος είναι η Ναυαρχίδα της κτηνοτροφίας”

 

Σχετικά με τα σφαγεία της Νάξου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης είπε ότι ο ίδιος παρέλαβε “σφαγεία κλειστά” και προσπάθησε τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής να τα ανοίξει, αφού αυτό που προέχει είναι να δουλέψει η αγορά και να διατηρείται “ζωντανή” η οικονομία του νησιού. “Σε λίγες ημέρες πιστεύω να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να ανοίξουν και πάλι τα σφαγεία στον Τίμιο Σταυρό“, είπε. 

Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουλίου και μέχρι σήμερα τα σφαγεία της Νάξου είναι και πάλι κλειστά. 

Ο κ. Ζαννετίδης υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφτεί ξανά τη Νάξο τη ” Ναυαρχίδα της κτηνοτροφίας” όπως τη χαρακτήρισε και αυτή τη φορά θα έρθει κυρίως για την ορεινή Νάξο.

Η Νάξος είναι η Ναυαρχίδα της κτηνοτροφίας… Είμαι σε συνεχή επαφή τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαργαρίτη όσο και με το δήμαρχο και αντιδημάρχους του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και παρακολουθώ τα θέματα του νησιού. Το επόμενο ταξίδι μου στη Νάξο θα το κάνω για την ορεινή Νάξο. Εκεί θα δώσω περισσότερο βάρος γιατί στην προηγούμενη επίσκεψη μου δεν πρόλαβα…“.

(φώτο: rodiaki.gr)

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*