Σύσκεψη στην Άνδρο για το λιμάνι του Γαυρίου

admin
26/08/2015 13:05
 
 
 

Το λιμάνι του Γαυρίου, καθώς και τα έργα που πραγματοποιούνται στην Άνδρο με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο της ευρείας και πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο του νησιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ελευθέριο Καστρίσιο, τη Διευθύντρια και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Αδαμαντία Συμεοπούλου, Κωνσταντίνο Γιολδάση και Μαργαρίτα Ζαράνη.

Το παρών έδωσαν, επίσης, ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, ο δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Βουραζέρης και Δημήτρης Λάσκαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκος Θωμάς, ο επικεφαλής του ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Καπάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου Ευάγγελος Κορνάρος, το μέλος του Δ.Σ. του ίδιου οργάνου και δημοτικός σύμβουλος Άνδρου Ανδρέας Βώσσος, το στέλεχος του Τμήματος Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου Εύη Κερετζή και εκπρόσωποι του Συλλόγου αλιέων.

 

Ανάγκη για επικαιροποίηση της μελέτης για το λιμάνι

Μετά από την λεπτομερή τεχνοκρατική προσέγγιση των θεμάτων από το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας και παρουσία του λιμενολόγου – υπευθύνου της μελέτης για το λιμάνι του Γαυρίου κ. Αντωνόπουλου, ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου μια μελέτη, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και σήμερα να έχει καταστεί ανενεργή, να επικαιροποιηθεί ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης της σε κάποιο από τα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα και να υλοποιηθεί.

Επί τάπητος τέθηκαν και θέματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο του νησιού και στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα αποκατάστασης τεσσάρων παιδικών χαρών στο Γαύριο, το Μπατσί, τη Χώρα και το Κόρθι με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αφού καμία από αυτές, σήμερα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας.

 

Γ. Λεονταρίτης: «Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους νησιώτες»

Μετά από το πέρας των εργασιών της συνάντησης εργασίας, ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Πριν από 20 ημέρες που είχα επισκεφθεί την Άνδρο, είχα δεσμευθεί ότι θα επιστρέψω με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας προκειμένου να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του νησιού, με κυριότερο αυτό του λιμανιού του Γαυρίου το οποίο θυμίζει το θρύλο του Γεφυριού της Άρτας.

Συνεπής σ’ αυτήν τη δέσμευση, ήρθα ξανά στο νησί με όλο το στελεχιακό δυναμικό μας. Θέλω να πιστεύω ότι μετά από μια πολύωρη, λεπτομερή και τεχνοκρατική εξέταση των προβλημάτων κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση των δυσκολιών και τη δρομολόγηση λύσεων.

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός που αφορά στη δέσμευση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Κορνάρου για συνδρομή του Οργάνου στην επίλυση των προβλημάτων μέσω της χρηματοδότησης κάποιων μελετών και ενδεχομένως των γεωτρήσεων που θα απαιτηθούν να πραγματοποιηθούν στο λιμάνι του Γαυρίου προκειμένου να συνταχθεί η νέα μελέτη.

Παρά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η αυτοδιοίκηση, δουλεύουμε ακατάπαυστα, με μεθοδικότητα και προγραμματισμό προκειμένου να ξαναβάλουμε τα νησιά μας σε τροχιά ανάπτυξης. Παρά τις δυσκολίες, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους νησιώτες αγωνιζόμενοι με την ίδια θέληση και δυναμική που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο».

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*