Περιοδεία Λεονταρίτη σε Σαντορίνη, Φολέγανδρο, Σίκινο και Ίο

admin
14/09/2015 13:37
 
 
 

Στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Σαντορίνη, Φολέγανδρο, Σίκινο και Ίο) περιόδευσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Λεονταρίτης παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό στο καινούργιο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου της Μεσαριάς στη Σαντορίνη, έργο το οποίο η νέα περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου, είχε παραλάβει σταματημένο και κατάφερε να ολοκληρώσει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νησί, ο αντιπεριφερειάρχης είχε συναντήσεις εργασίας με την έπαρχο Θήρας Θεώνη Λειβαδάρου (με την οποία συζήτησε όλα τα φλέγοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας), καθώς και με τον δήμαρχο του νησιού Νικόλαο – Αναστάσιο Ζώρζο. Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο αντρών βρέθηκε η διεξοδική προετοιμασία για τα θέματα του νησιού που θα αναπτυχθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη.

Συναντήσεις με τους δημάρχους Φολεγάνδρου, Σικίνου και Ίου

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης αναχώρησε για τη Φολέγανδρο, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Βενιό κι έπειτα για τη Σίκινο, όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Βασίλειο Μαράκη για τα προβλήματα του νησιού. Από χθες ο κ. Λεονταρίτης βρίσκεται στην Ίο και πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Μιχαήλ Πετρόπουλο, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Λεονταρίτη, οι δήμαρχοι των προαναφερόμενων νησιών δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου «για τη γενναία χρηματοδότηση και στήριξη των Δήμων για τις ανάγκες συντήρησης των σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις δικές της αρμοδιότητες». Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης «κορυφαίος στόχος μας, με όσα μέσα και δυνατότητες διαθέτουμε, αλλά και με όλα τα προγράμματα που μπορούμε να διεκδικήσουμε, είναι να υποστηρίξουμε, έμπρακτα και ουσιαστικά, τα νησιά και τους κατοίκους τους και αυτό πράττουμε. Για μας, ο στρατηγικός σχεδιασμός δε βασίζεται σε σχέσεις ιεραρχίας και ελέγχου αλλά σε σχέσεις συνεργασίας και συναλληλίας».

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*