Μέχρι και στη Μύκονο έφτασαν 46 πρόσφυγες

admin
19/09/2015 21:19
 
 
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών ηλικίας  40 και 32 ετών αντίστοιχα, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το ιστιοπλοϊκό σκάφος που επέβαιναν οι μετανάστες

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Μυκόνου, ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, το οποίο οδηγήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμάνι της Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες με ασφάλεια. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο.
 
Προετοιμασμένοι οι Μυκονιάτες για την άφιξη μεταναστών
 
Με φαγητά από τα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου που το μενού απευθύνεται μόνο σε οικονομικά ευκατάστατους τουρίστες υποδέχτηκαν οι Μυκονιάτες τους πρώτους μετανάστες του νησιού.
Σεντόνια και κουβέρτες έδωσαν οι ξενοδόχοι ενώ και οι κρεοπώλες προσέφεραν αρκετά κιλά κρέας. Οι σαράντα έξι μετανάστες έφτασαν με ιστιοφόρο στο νησί της Μυκόνου λίγο μετά τις εφτά και μισή το απόγευμα της Παρασκευής, ανάμεσά τους και τέσσερα ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νέοy Λιμένα στην περιοχή Τρούλο.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, «Οι Μυκονιάτες ήμασταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο της άφιξης μεταναστών. Για αυτό το λόγο μόλις ενημερωθήκαμε ότι έφτασαν στο νησί μας 41 άτομα, έπειτα από συνεννόηση με το δήμο, οι Μυκονιάτες επιχειρηματίες έσπευσαν να προσφέρουν βασικά τρόφιμα. Έχουμε ενημερώσει σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία για είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αρκετοί ξενοδόχοι πρόσφεραν κουβέρτες και σεντόνια ενώ οι ιδιοκτήτες εστιατορίων τους πρόσφεραν φαγητό».

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το Κέντρο Υγείας της περιοχής το οποίο έχει ενημερωθεί για την άφιξη των μεταναστών. Ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, καθώς όλοι δείχνουν να είναι καλά στην υγεία τους.

Απόψε θα περάσουν τη νύχτα στο καινούριο λιμάνι του νησιού και σε εσωτερικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλο για τη φιλοξενία των πρώτων μεταναστών της Μυκόνου. του νησιού και σε εσωτερικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλο για τη φιλοξενία των πρώτων μεταναστών της Μυκόνου.

 
(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*