Στις θέσεις τους από σήμερα τα 25 άτομα του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων της Σύρου

admin
22/09/2015 14:21
 
 
 

Από σήμερα ξεκίνησαν να εργάζονται κανονικά σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα 25 άτομα που απαρτίζουν το προσωπικό καθαριότητας, όπως ανακοίνωσαν οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Σύρου-Ερμούπολης Ειρήνη Μαραγκού και Γιώργος Δούναβης, αντίστοιχα.

Έτσι, μετά και από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων που ορίζουν το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων) ως φορέα χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών για το προσωπικό καθαριότητας που προσλαμβάνεται στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, πήρε τέλος μια περίοδος αγωνιώδους αναμονής που διήρκησε 20 μέρες, με τις δύο Σχολικές Επιτροπές του δήμου Σύρου-Ερμούπολης να προβαίνουν στην πρόσληψη (με σύμβαση μίσθωσης έργου) 14 ατόμων για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 11 ατόμων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

 

Προσωπικό του δήμου για την καθαριότητα των σχολείων

Μέχρι όμως να διευθετηθεί το θέμα της πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας (το οποίο καθυστέρησε με υπαιτιότητα του κεντρικού κράτους), από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα και κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης είχε διαθέσει 8 άτομα από το μόνιμο και συμβασιούχο προσωπικό καθαριότητας που εργάζεται στα κτίρια του Δήμου, το οποίο κατέβαλε – στο μέτρο του δυνατού – υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου τα σχολεία να παραμένουν καθαρά.

Η κ. Μαραγκού και ο κ. Δούναβης ευχαρίστησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου που συνέβαλλαν αποφασιστικά στις προαναφερόμενες ενέργειες και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Αλέξη Αθανασίου, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μάριο Βουτσίνο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Μικρών Έργων των Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτήρη Μπούσια. Επίσης, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στα 8 άτομα του μόνιμου και συμβασιούχου προσωπικού καθαριότητας του δήμου που, με τις άοκνες προσπάθειές τους, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην μέχρι σήμερα άρτια καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Σύρου.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*