Ξανά στη Σύρο ο Τέρενς Κουίκ – Συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό για σημαντικά θέματα

admin
29/09/2015 08:15
 
 
 

Ξανά στη Σύρο βρέθηκε χθες ο Τέρενς Κουίκ, λίγες μέρες μετά τις εκλογές κι ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη στο νησί στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίας Καζαντζάκη και του δημοτικού δυμβούλου Γιώργου Δούναβη, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το ενδεχόμενο της πρόωρης αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου (μεταξύ των οποίων – σύμφωνα με πληροφορίες – περιλαμβάνεται και η Σύρος), καθώς και ζητήματα στρατηγικής προτεραιότητας για το νησί, όπως η παραχώρηση του στρατοπέδου «Ζαφείρη», η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, η αξιοποίηση της μαρίνας στα Λαζαρέτα και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου.

 

Στρατόπεδο, αεροδρόμιο, μαρίνα, νοσοκομείο

Ιδιαίτερα για την παραχώρηση του στρατοπέδου, ο κ. Κουίκ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Άμυνας και τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται στη Σύρο ο αρμόδιος για θέματα παραχώρησης στρατοπέδων, προκειμένου να ρυθμιστούν τεχνικά και λοιπά θέματα που σχετίζονται με το θέμα.

Για το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου – δεδομένης και της ωριμότητας που αυτό παρουσιάζει (εγκεκριμένες μελέτες, τεύχη δημοπράτησης, δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης) – σημείωσε πως, σε συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, θα επιδιώξει την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Αντίστοιχα, δεσμεύτηκε να βοηθήσει στη νομιμοποίηση και αδειοδότηση της υπάρχουσας μαρίνας στα Λαζαρέτα, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να προχωρήσει στην αξιοποίηση και τη λειτουργία της μέσω των επενδυτικών δυνατοτήτων που παρέχει η νομοθεσία και ιδιαίτερα της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Τέλος, παραδεχόμενος ότι η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε εξοπλισμό, αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα, ο κ. Κουίκ δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωσή του.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*