Αρνητικά στον κορωνοϊό τα πρώτα 188 τεστ σε Κυκλαδίτες – Έγιναν παγκόσμιο θέμα (video)

Newsroom
07/06/2020 03:08
 
 
 

 

Όλα τα τεστ για τον κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Μαΐου από τις Πλωτές Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών των Κυκλάδων αποδείχθηκαν αρνητικά.

Τα αποτελέσματα από 188 τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Σύμπλευση ΑΜΚΕ, στις Κυκλάδες απέδειξαν ότι ο κορονοϊός δεν έφτασε μέχρι τα απομακρυσμένα νησιά μας.

Οι εξετάσεις για τον κορωνοϊό διενεργήθηκαν στη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο από Πλωτές Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ και της “Σύμπλευσης ΑΜΚΕ”. Η αποστολή, με τέσσερα φουσκωτά ταχύπλοα σκάφη, την οποία συνόδευσε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, διήρκεσε δύο μέρες και συγκεκριμένα Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Μαΐου.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Επόμενος προορισμός των πλωτών Ομάδων είναι τα Δωδεκάνησα, όπου θα διενεργηθούν μαζικά τεστ στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Παγκόσμιο θέμα

Τις Πλωτές Κινητές Ομάδες Υγείας και τα τεστ για τον covid-19 στα νησιά των Κυκλάδων, κατέγραψαν μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου.

Στις δεκάδες τηλεοπτικές συνδέσεις σε ελληνικά κανάλια, τις εκατοντάδες αναφορές σε δημοσιεύματα όλου του εύρους του παραδοσιακού και ηλεκτρονικού Τύπου, προστέθηκαν τα επιτόπια ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ, όπως το Associated Press, το Bloomberg, το BBC και το ITV, που επίσης βρέθηκαν δίπλα μας και κατέγραψαν την κοινή δράση +πλευσης και ΕΟΔΥ.

Το ρεπορτάζ και το video του Associated Press

Το ρεπορτάζ του Bloomberg

To ρεπορτάζ του BBC

Το ρεπορτάζ του ITV

 

(Visited 471 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*