Στο υπουργείο Υποδομών ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης για το αεροδρόμιο της Σύρου

admin
20/10/2015 14:19
 
 
 

Η επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης αεροσκαφών του αεροδρομίου της Σύρου ήταν το βασικό θέμα της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε σήμερα ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.344.000 ευρώ, παρουσιάζει υψηλή ωριμότητα, αφού με την με αρ. πρωτ. ΔΤΥ/Δ7/Δ/39626/8238/15-12-2014 απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων διαθέτει εγκεκριμένες μελέτες και σχέδιο διακήρυξης για τη δημοπράτηση του, με τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης να βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και η υλοποίηση του αναμένεται αφενός να βελτιώσει την αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της Σύρου κι αφετέρου να δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες με άλλες αναπτυξιακές δράσεις και έργα που σχεδιάζει και προτίθεται να υλοποιήσει η δημοτική αρχή.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*