Παρέμβαση Μπάιλα για το Νεώριο: «Οι εργαζόμενοι εξαπατήθηκαν για άλλη μια φορά»

admin
25/10/2015 15:12
 
 
 

Ανεξόφλητες εξακολουθούν να παραμένουν οι οφειλές του ναυπηγείου του Νεωρίου προς τους εργαζόμενους του, σύμφωνα με τον πρώην νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα, ο οποίος προχώρησε σε γραπτή παρέμβαση για το θέμα.

Ο κ. Μπάιλας – στηριζόμενος σε διαρροές μέσα από το ναυπηγείο, αλλά και σε όσα του έχουν μεταφέρει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι – υποστηρίζει ότι «για άλλη μια φορά πιστεύουν (σ.σ. οι εργαζόμενοι) ότι εξαπατήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν», αφού και απλήρωτοι παραμένουν, αλλά και κανείς δεν βρίσκεται πια στο πλάι τους να τους στηρίξει, παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς δόθηκαν.

«Εάν όλοι οι άλλοι τους ξέχασαν, ο λαός της Σύρου πρέπει να τους συμπαρασταθεί, γιατί κάλλιστα θα μπορούσε ο κάθε ένας από εμάς να είναι στη θέση τους!!!!» καταλήγει η παρέμβαση του κ. Μπάιλα, η οποία έχει ως εξής:

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την λήξη της μεγάλης απεργίας των εργαζομένων στο ΝΕΩΡΙΟ [03/08/2015] και ξαναπιάσαμε το γαϊτανάκι από την αρχή.

Έτσι οι εργαζόμενοι που γύρισαν στη δουλειά τους, βασιζόμενοι σε μια τριμερή συμφωνία Κυβέρνησης – Διοίκησης – Εργαζομένων, βλέπουν όχι μόνο τους όρους της συμφωνίας να μην τηρούνται, όχι μόνο να μην τους εξοφλούνται αυτά που τους χρωστούσαν, αλλά ήδη να μην έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα μηνός Σεπτεμβρίου και ήδη να τρέχει και ο Οκτώβριος, το πρώτο 15νθήμερο του οποίου έχει ήδη περάσει, χωρίς να τους καταβληθεί η προκαταβολή.

Θα ήθελα δημοσίως να ρωτήσω τους αρμοδίους, εάν είναι αλήθεια τα στοιχεία αυτά που περιληπτικά αναφέρω και τα οποία αποτελούν διαρροές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ναυπηγείου, αλλά μου τα κατέθεσαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι για άλλη μια φορά πιστεύουν ότι εξαπατήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν από όλους αυτούς που την περίοδο της απεργίας, τους προέτρεπαν να γυρίσουν στις δουλειές τους και από αυτούς που προεκλογικά παρέλαυναν από το ναυπηγείο για να τους δώσουν υποσχέσεις υποστήριξης.

Όλοι γνωρίζουν, ακόμη και η διοίκηση, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχω επιδείξει διαχρονικά για το ΝΕΩΡΙΟ, και νομίζω ότι δικαιούμαι να ζητήσω να δοθεί δημοσίως μια συγκεκριμένη απάντηση όχι για μένα, αλλά για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και για όλο το νησί που διαμορφώνει άποψη και που χάριν των εργαζομένων είχε συμφωνήσει στη μεταβίβαση του, στους σημερινούς ιδιοκτήτες.

Εάν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, πρέπει να υπάρξει απάντηση στο ερώτημα «πώς είναι δυνατόν το 2015 να έχουν επισκευαστεί στο ΝΕΩΡΙΟ περίπου 35 πλοία και οι εργαζόμενοι για το 2015 να έχουν πληρωθεί μόνο τον μισό Ιανουάριο και τον Αύγουστο;;!!»

Αλήθεια, τι έχουν να πουν οι φορείς της Περιφέρειας, του Δήμου, του Επιμελητηρίου για την στάση που κρατούσαν κατά την διάρκεια της απεργίας και τώρα;;

Τι έχουν να απαντήσουν οι Κυβερνητικοί βουλευτές που αποτελούν μέλη της τριμερούς συμφωνίας και τώρα έχουν εξαφανιστεί;; Τι έχει να απαντήσει η επιχείρηση, για το πότε θα πληρώσει έστω και τμηματικά τα χρέη προς τους εργαζόμενους;;

Όσο για την τοπική κοινωνία, ανεξάρτητα από την άποψη που ο κάθε Συριανός έχει για το ναυπηγείο, νομίζω ότι κανένας δεν συμφωνεί να εργάζονται μέσα 210 περίπου συμπολίτες μας και σε καιρούς φοβερής κρίσης να παραμένουν απλήρωτοι, βιώνοντας δύσκολες μέρες με αβέβαιο μέλλον.

Εάν όλοι οι άλλοι τους ξέχασαν, ο λαός της Σύρου πρέπει να τους συμπαρασταθεί, γιατί κάλλιστα θα μπορούσε ο κάθε ένας από εμάς να είναι στη θέση τους!!!!

Μη ξεχνάμε ότι πολλοί από αυτούς έχουν παιδιά, και έρχονται Χριστούγεννα…;;;

 

Σύρος 24/10/2015

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*