Επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

admin
28/10/2015 22:18
 
 
 

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης της στη Σύρο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου επισκέφθηκε τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Εκεί πραγματοποιήθηκε εκτενής συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Γιάννη Ρούσσο και τη Διοικητική Επιτροπή, με διευρυμένη συμμετοχή στελεχών του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του φορέα σχετικά με θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, αλλά και ζητήματα που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί σε λοιπούς αρμόδιους υπουργούς, όπως π.χ. η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για τη διατήρηση της εργασίας στο νομό Κυκλάδων και η χρηματοδότηση των νέων πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου αναφέρθηκαν στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, όπως ο Φ.Π.Α., τα αεροδρόμια των άγονων γραμμών στις Κυκλάδες και τη Σύρο ειδικότερα, η επικρατούσα κατάσταση στο Νεώριο και η ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί της Σύρου.

Κοινά σημεία στον σχεδιασμό και τη στρατηγική προσέγγιση

Από την πλευρά της, η κ. Αντωνοπούλου προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει σε συναδέλφους της υπουργούς τα ζητήματα που της γνωστοποιήθηκαν και απαιτούν τη συνεργασία μεταξύ Υπουργείων, ενώ διαπιστώθηκε καταρχήν, η ύπαρξη πολλών κοινών σημείων, όσον αφορά στον σχεδιασμό και τη στρατηγική προσέγγιση Υπουργείου και Επιμελητηρίου.

Επιπλέον, το Επιμελητήριο δεσμεύθηκε να επεξεργαστεί θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας στις Κυκλάδες, βασιζόμενο στις κατευθύνσεις που τέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να παραχθούν συμπεράσματα χρήσιμα για τη συντονισμένη συνεργασία προς τη διαχείριση των προβλημάτων.

Συμφωνήθηκε, τέλος, μετά από την κατάλληλη προετοιμασία εκ μέρους και των δύο πλευρών, να πραγματοποιηθεί άμεσα επαναληπτική συνάντηση με διευρυμένη συμμετοχή στελεχών τόσο του υπουργείου, όσο και του Επιμελητηρίου, αλλά και των βουλευτών του Νομού.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*