Με λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο

admin
28/10/2015 23:10
 
 
 

Με την λαμπρότητα και τιμή που αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο.

Στις εκδηλώσεις έδωσε το παρών η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση μαζί με τους Κυκλαδίτες βουλευτές Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο, σύσσωμες οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές του τόπου, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι όλων των συλλόγων και φορέων του νησιού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου και Νήσων κ. Δωροθέου Β’.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Εθνικό Ηρώο της πόλης μπροστά από το ναό. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όπου συμμετείχαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικοί Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Μέγας Αλέξανδρος», ο Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος «Σοφία της Παράδοσης», ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου και ο Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do Ερμούπολης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.

(Πηγή: cyclades24.gr)

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*