Η οικονομική ανάκαμψη της Σύρου, αντικείμενο διαβούλευσης στο Επιμελητήριο

admin
13/11/2015 09:33
 
 
 

Έχοντας ως δεδομένο την κάμψη που παρουσιάζει η οικονομία της Σύρου και θέλοντας να συμβάλλει στις προσπάθειες ανάκαμψης της, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συγκάλεσε χθες τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς προκειμένου να θέσουν επί τάπητος το μέλλον του νησιού και τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου παρουσίασε το σχέδιο ενεργειών που προτείνει, με στόχο την ένωση δυνάμεων και την αφύπνιση του συνόλου του επαγγελματικού κόσμου, ώστε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες που θα έχουν αποτελέσματα. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η άμεση κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει όλους τους οικονομικούς πυλώνες του νησιού, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για μια συλλογική και συντονισμένη δραστηριοποίηση, με «μπροστάρη» τον δήμο και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Επιμελητηρίου (όπου απαιτείται).

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Επιμελητηρίου για την καταπολέμηση της ανεργίας στη Σύρο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί και η επαναληπτική συνάντηση εργασίας που ζήτησε η αρμόδια υπουργός, με τη συμμετοχή στελεχών και εμπειρογνωμόνων του υπουργείου και του Επιμελητηρίου.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και οι τομείς όπου έχει τη δυνατότητα το Επιμελητήριο να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και τις υποδομές του, όπως η εκπαίδευση, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και η κρουαζιέρα, με στόχο την άμεση αξιοποίηση τους σε συνεργασία με τους φορείς που μπορούν να συμβάλλουν κατά περίπτωση.

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*