Προβλήματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά απασχολούν τη Μήλο – Ανακοίνωση Συρμαλένιου

milos
admin
19/11/2015 09:46
 
 
 

Προβλήματα που σχετίζονται με τον ΟΑΕΔ, τον υγρότοπο στην περιοχή «Φραγκομνήματα» και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντιμετωπίζει η Μήλος, προβλήματα για τα οποία εξέδωσε ανακοίνωση ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Όσον αφορά στον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι της Μήλου ταξιδεύουν στη Σαντορίνη προκειμένου να εξυπηρετηθούν, καθώς – όπως αναφέρει ο βουλευτής – ο δήμαρχος του νησιού αρνείται «πεισματικά» να υπογράψει σύμβαση ορισμού ηλεκτρονικού ανταποκριτή με τον ΟΑΕΔ, όπως έχει γίνει σε Σίφνο και Κίμωλο.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να στείλει κλιμάκιο στη Μήλο, προκειμένου να καταγραφούν οι υπολειπόμενοι άνεργοι και να σταματήσει η ταλαιπωρία τους.

«Έτσι, θα αντιμετωπιστεί για φέτος η ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπατριωτών μας, όμως αυτό πρέπει να λυθεί σε μόνιμη βάση και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει μόνο με τον καθορισμό ηλεκτρονικού ανταποκριτή και ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ΚΕΠ, όπως άλλωστε ορίζει και η ΚΥΑ της 27ης Αυγούστου 2015» ανέφερε ο κ. Συρμαλένιος.

 

Υποβαθμισμένος ο υγρότοπος στην περιοχή «Φραγκομνήματα»

Σε σκουπιδότοπο και χώρο απόθεσης μπάζων έχει μετατραπεί ο πολύ σημαντικός υγρότοπος της Μήλου στην περιοχή «Φραγκομνήματα», που ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων υγρότοπων όλης της χώρας.

Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή και τα συναρμόδια υπουργεία άσκησαν πίεση για την αποκατάσταση του, η οποία έγινε εν μέρει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα σχέδια σύνδεσης του με τον παρακείμενο ιστορικό χώρο του νεκροταφείου των Γάλλων στρατιωτών του πολέμου της Κριμαίας.

«Πραγματικά δεν κατανοώ τις αντιδράσεις, όταν η επίσπευση του έργου αυτού θα βοηθήσει σε περαιτέρω ανάδειξη μιας συγκεκριμένης περιοχής του νησιού μας σε σημαντικό χώρο ιστορικής και οικολογικής σημασίας» δήλωσε ο βουλευτής.

 

Συνάντηση για θέματα της εκπαίδευσης

Τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης, κυρίως σε ό,τι αφορά τα κενά των εκπαιδευτικών και τις συνθήκες διδασκαλίας, λόγω ενοποίησης κάποιων τμημάτων και υπέρβασης του αριθμού των μαθητών, συζητήθηκαν σε συνάντηση με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μήλου Κώστα Παπαδόπουλο.

Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία για την πλήρωση όλων των κενών θέσεων, ενώ για το θέμα του διαχωρισμού των τμημάτων, διαπιστώθηκε η αντίφαση μεταξύ του αριθμού των μαθητών και των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων που καθορίζονται για τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*