Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στη Σύρο

admin
24/11/2015 13:18
 
 
 

Στη γιορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών και πολιούχου Σύρου, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο θα παρασημοφορήσει ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ στις 6 Δεκεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

18:30 Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθως Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο υπέρ των Ναυτικών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

07:30 Όρθρος 

8:00 Αρχιερατική Χοροστασία 

8:45 Έναρξη της Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου

10.00 Άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στα προπύλαια του Ιερού Ναού και παρασημοφόρησή του από τον Μητροπολίτη, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας.

10:45 Πάνδημη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και του αποτμήματος εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, η οποία διά της Πλατείας Μιαούλη, όπου θα αναπεμφθεί δέηση υπέρ των ναυτιλομένων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκφωνήσει το Πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθως, διά της οδού Ερμού και της παραλιακής οδού η Λιτανεία θα κατευθυνθεί στην Πλατεία Κανάρη, όπου θα γίνει ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, στην μνήμη των πνιγέντων ναυτικών, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό δια της οδού Θυμάτων Σπερχειού.

Την λιτανεία θα πλαισιώνουν η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων, σπουδαστές της Α.Ε.Ν., Σύλλογοι και Σωματεία, μαθητές Σχολείων όλων των βαθμίδων, ενώ πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, των αλιέων, του Ν.Ο.Σ. και ιδιωτών θα αποδίδουν τιμές στο λιμάνι.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*