Σε δημόσια διαβούλευση το κυκλοφοριακό της Σύρου

admin
21/01/2015 15:55
 
 
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η επιτροπή συγκοινωνιών του Δήμου έχει ξεκινήσει διαδικασία διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους συλλογικούς φορείς του νησιού για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Στις συναντήσεις αυτές μετέχει και ο ίδιος ο δήμαρχος προκειμένου να έχει ιδία άποψη περί των θέσεων – προτάσεων του κάθε φορέα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει καμία οριστική απόφαση περί νέων μέτρων για επερχόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ο σκοπός των συναντήσεων είναι να ενημερωθεί από κάθε φορέα ξεχωριστά για τις θέσεις του, προκειμένου να συντάξει και να  καταθέσει μία όσον το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην διευρυμένη επιτροπή διαβούλευσης.

Γνωρίζοντας τη σημαντικότητα του προβλήματος και ενόψει της νέας θερινής περιόδου, γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Ταυτόχρονα όμως γίνονται ενέργειες για τη διαμόρφωση υπαρχόντων πάρκινγκ, τη δημιουργία νέων, την αύξηση δρομολογίων mini – bus, και ό,τι άλλο κρίνεται ως προαπαιτούμενο, για την άμεση βελτίωση του προβλήματος.

Η δημοτική αρχή έχει σκοπό μέσα από αυτήν την διαδικασία, να προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και θα εφαρμοστούν από 1η Ιουνίου 2015.

«Μοναδικός μας σκοπός είναι το καλό του νησιού, έχοντας πάντα την πόρτα ανοιχτή σε κάθε θετική σκέψη» τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

(φωτό: tomamouni.net)

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*