Στο πρόγραμμα ENERFUND ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης

admin
27/11/2015 08:33
 
 
 

Ανάμεσα στους ωφελούμενους Δήμους του διετούς προγράμματος «An ENErgy Retrofit FUNDing rating toolENERFUND» που υλοποιεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) περιλαμβάνεται πλέον και ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία ενός συστήματος βαθμολόγησης των κτιρίων, βάσει ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας έχει η ενεργειακή αναβάθμιση. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα βαθμολόγησης, θα εφαρμοστούν πρότυπες κατατάξεις των δημοτικών κτιρίων της Σύρου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας και ημερίδες για την ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των επαγγελματιών οικοδομής και των ιδιοκτητών ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με γνώμονα την υλοποίηση καινοτόμων έργων για τη διάδοση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών, η συνεργασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με το Κ.Α.Π.Ε. συνεχίζεται χάρη στην πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Γιώργου Μαραγκού, όπως επίσης και του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Ζουλουφού, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα ZeroCO2».

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*