Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά (και) τα ζώα

admin
11/12/2015 14:38
 
 
 

Να αφήνουν τα κατοικίδια ζώα τους στον δρόμο επιλέγουν αρκετοί συμπολίτες μας, επικαλούμενοι την οικονομική δυσπραγία και το γεγονός ότι η φροντίδα των ζώων απαιτεί χρήματα τα οποία δεν διαθέτουν.

Το φαινόμενο αυτό, που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει την εμφάνιση του και στη Σύρο, όπου είναι αρκετές οι περιπτώσεις ζώων (ειδικά σκύλων) που τα παρατούν οι ιδιοκτήτες τους.

Ένα τέτοιο περιστατικό δημοσιοποίησε, μέσω της σελίδας της στο Facebook, η Προστασία Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Το pitbull της φωτογραφίας βρέθηκε δεμένο στο σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα στα Λαζαρέτα, με τον ιδιοκτήτη του (σ.σ. είναι γνωστός στην Υπηρεσία) να επικαλείται εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα που τον εμπόδιζαν να συνεχίσει να το φροντίζει.

Τελικά, ο σκύλος μεταφέρθηκε, με μέριμνα της Υπηρεσίας, στον κτηνίατρο, ο οποίος διαπίστωσε την άθλια κατάσταση του ζώου (υποσιτισμένο κλπ.). Τώρα αναμένεται η αξιολόγηση των γιατρών και θα υπάρξει ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την Προστασία Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σύρου-Ερμούπολης: 6980132266, 2281088771

Διαβάστε τι γράφτηκε στην σελίδα της υπηρεσίας στο Facebook:

Το pitbull που βλέπετε, βρέθηκε σήμερα δεμένο στα αδέσποτα στα Λαζαρέτα. Γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό μου έστελνε μηνύματα πως, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούσε να τον φροντίσει άλλο.

Επίσης, είχε επισκεφθεί το πρώην δημαρχείο της Άνω Σύρου, όπου συζήτησε το πρόβλημα του και με την κτηνίατρο κ. Αρτεμισία Μονογιού. Φυσικά του εξήγησε πως είναι αρκετός ο κόσμος που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ότι δεν μπορεί ο δήμος να αναλαμβάνει τα δεσποζόμενα, καθώς αντιμετωπίζουμε ήδη πολλά προβλήματα με τα αδέσποτα και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ. Το ίδιο του είχα πει κι εγώ και του ζήτησα να κάνει υπομονή, ώστε να προωθηθεί για υιοθεσία. Συγκεκριμένα, το είχα δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό.

Εχθές που μου έστειλε ένα ακόμη μήνυμα πως δεν μπορούσε άλλο και θα το άφηνε στα αδέσποτα στα Λαζαρέτα, του ζήτησα λίγο χρόνο ακόμη για να βρω μια λύση. Εκείνος θεώρησε σωστό πως τέλειωσαν τα περιθώρια και το άφησε στα Λαζαρέτα. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο κ. Τάκης που βρίσκεται καθημερινά στα αδέσποτα και τα φροντίζει.

Τον σκύλο τον περισυνέλλεξα ο ίδιος το πρωί, τον πήγα στο κτηνιατρείο όπου και θα μου επιτρέψετε να πω ότι μείνανε «με ανοιχτό το στόμα» με την κατάσταση του. Το σκυλί είναι σε μαύρο χάλι… Θα παραμείνει στο κτηνιατρείο και θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Περιμένω την απόφαση των γιατρών για την αξιολόγηση της κατάστασης του ζώου και θα σας ενημερώσω για τις κινήσεις που ακολουθούν.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*