Εκλογές στη ΝΔ – Όλα τα εκλογικά κέντρα στις Κυκλάδες

admin
18/12/2015 12:53
 
 
 
 
Η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ δεν έχει αλλάξει από εκείνη της Κυριακής 22 Νοεμβρίου.
 Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν και στις Κυκλάδες όπως ακριβώς θα γίνουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Στα καθορισμένα εκλογικά τμήματα , όπως αυτά αποφασίστηκαν από την ΚΕΦΕ, η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 (επτά) το πρωί και θα τελειώσει στις 7(επτά) το απόγευμα. 
Η ΝΟΔΕ Κυκλάδων καλεί όλους τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας των νησιών να συμμετέχουν στη “σημαντική” όπως τη χαρακτηρίζουν, διαδικασία για το κόμμα. 
Δυο είναι τα εκλογικά τμήματα στη Σύρο: ένα στην Ερμούπολη (στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου ) και ένα στην Ποσειδωνία (παλαιό Δημαρχείο), δύο και στη Νάξο: στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Χώρα Νάξου) και στο ΚΕΠ Φιλωτίου.
 
Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων:
 
 
 
 
 
 
Ποια είναι η διαδικασία: 
  • Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών Θα πρέπει να έχουν μαζί ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα. 
  • Θα καταβάλλουν ποσό 3 ευρώ, ως κόστος εγγραφής-συμμετοχής, 
  • Θα επιλέξουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους. 
Νικητής από την πρώτη Κυριακή ή β΄γύρος
Σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει το 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των ψήφων, τότε, βάσει καταστατικού, προβλέπεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Εκτός, βέβαια, κι αν ο δεύτερος, ειδικά εάν η διαφορά από τον πρώτο είναι σημαντική, παραιτηθεί.
Στην περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και θα αφορά μόνον όσους ψηφίσουν μεθαύριο, οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα που επέλεξαν και στον πρώτο γύρο. 
Όσοι ψηφίσουν θα εγγραφούν μέλη του κόμματος 
Όσοι ψηφίσουν μεθαύριο θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν αίτηση με την οποία θα εγγράφονται, ουσιαστικά, μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η Ν.Δ., καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι υπογράφουν ότι αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από τη Ν.Δ., βάσει του νόμου.
 
Πού ψηφίζουν για πρόεδρο της ΝΔ
 
 
Για τους χώρους ψηφοφορίας και για άλλες πληροφορίες οι ψηφοφόροι μπορούν  να απευθύνονται  στις Τοπικές Επιτροπές των νησιών  και στη ΝΟΔΕ Κυκλάδων.
 
Ειδήσεις: Κυκλάδες
(Visited 152 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*