Επιμελητήριο Κυκλάδων: Μεγαλύτερο «άνοιγμα» στην επιστημονική κοινότητα επ’ ωφελεία των μελών του

epimelitirio logo
Newsroom
22/02/2021 17:04
 
 
 

Την έναρξη της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «πολύ σημαντικό γεγονός».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η συστηματική και συντεταγμένη αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης δικτύωσης με την επιστημονική κοινότητα και προσέγγισης του ευρύτερου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε – κατά την διάρκεια της οποίας έκαναν από μια σύντομη παρέμβαση οι Πρυτάνεις των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κ.κ. Σπυρίδωνας Κίντζιος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) και Άγγελος Κότιος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) – ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε εκτενώς στις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις του φορέα, οι οποίες μέσω των ψηφιακών τεχνολογικών υποδομών του, έχουν καταστεί προσβάσιμες σε όλα τα μέλη του, ξεπερνώντας τις δυσκολίες της νησιωτικότητας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, οι δράσεις αυτές στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων των Κυκλάδων, στην εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής, στην προστασία της απασχόλησης, στη διαρκή αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μελών του, καθώς και με την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.

Από την πλευρά τους, οι δυο Πρυτάνεις εξήραν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, εκφράζοντας την χαρά τους που συμμετέχουν ως βασικοί εταίροι σε αυτήν και πρόσθεσαν ότι θα διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο νομός μας.

Τον λόγο πήρε και ο υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις θεματικές ενότητες που θα υλοποιηθούν.

Αυτές έχουν ως εξής:

Πανεπιστήμιο Πειραιώς:

*Η γνώση των νέων δεδομένων είναι η δύναμη μας για την προετοιμασία της φετινής σεζόν.

*Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ στις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό.

*Στρατηγικό Μάνατζμεντ για Σύγχρονους Τουριστικούς Οργανισμούς στην μετά Covid-19 εποχή.

*Κοστολογικά Συστήματα και Διαχείριση Κόστους Επιχειρήσεων Τουρισμού και Φιλοξενίας.

 

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο:

*Πιστοποιημένα προϊόντα. Η σημασία των προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ στην τοπική ανάπτυξη.

*Η σημασία των τοπικών γενετικών πόρων στην ανάπτυξη των νησιών.

*Η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στις Κυκλάδες.

*Ξερικές καλλιέργειες στα νησιά των Κυκλάδων.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*