Στη βουλή -μετά από ρεπορτάζ του naxostimes- το θέμα των εμβολιασμών των ηλικιακών ομάδων 60-64 σε Σύρο και Νάξο

Newsroom
28/02/2021 1:03
 
 
 

 

Ένα ακόμα θέμα του naxostimes.gr φτάνει μέχρι τη βουλή μέσα από παρέμβαση της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα.

Το θέμα αφορά τους εμβολιασμούς των ηλικιακών ομάδων 60 και άνω και το ρεπορτάζ του naxostimes.gr που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση της κ. Μπακαδήμα στον Υπουργό Υγείας:

Θέμα: «Πότε και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 60-64 σε Σύρο και Νάξο»
Όπως ενημερωνόμαστε από την ιστοσελίδα www.naxostimes.gr καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών Σύρου, Νάξου και άλλων νησιών των Κυκλάδων ηλικίας 60-64 ετών, τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα εδώ και αρκετές ημέρες.
Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται πως πολίτες, μετά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις (σχετικά με την ηλικία μας 60-64), έσπευσαν να προχωρήσουν σε εξετάσεις αίματος ώστε να προετοιμαστούν για τον εμβολιασμό τους, ωστόσο καμία πλατφόρμα δε τους δέχεται και κανείς δεν ξέρει να τους ενημερώσει για το πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους στο νησί.

Στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε πως ο Διοικητής των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου κ. Μιχάλης Ζουλουφός δηλώνει ότι η Σύρος διαθέτει ήδη και δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο και είναι πανέτοιμη, όταν δοθεί το πράσινο φως, να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για τις παραπάνω ηλικιακές ομάδες, ενώ το γραφείο του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ δηλώνει πως αρμόδιοι φορείς για το παραπάνω θέμα είναι το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Να σημειωθεί πως για την καθυστέρηση των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 60-64 στις Κυκλάδες αναφέρεται η μη έγκαιρη διανομή και παραλαβή των εμβολίων της AstraZeneca, λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα στις 14-15-16/2.

Κατόπιν των παραπάνω,
Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για άτομα 60-64 ετών που διαμένουν στις Κυκλάδες;
2. Αν ναι, πότε άνοιξε και πόσες εγγραφές έχουν γίνει;
3. Αν όχι, για ποιο λόγο δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα εμβολιασμών των συνανθρώπων μας ηλικίας 60-64 ετών σε Κυκλάδες και ειδικότερα σε Σύρο και Νάξο και πότε προβλέπεται να ανοίξει για εγγραφές;
4. Πόσα εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν στις Κυκλάδες;
5. Έχουν προμηθευτεί όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των Κυκλάδων τα εμβόλια της AstraZeneca;
6. Αν ναι, για τι αριθμό μιλάμε και πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει σε άτομα 60-64 ετών στις Κυκλάδες μέχρι σήμερα;
7. Αν όχι, πότε ακριβώς προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των ατόμων 60-64 ετών στις Κυκλάδες;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

(Visited 453 times, 1 visits today)