«ΕΙΔΟΘΕΑ 2016» – 10 μαθητές Λυκείου σε ταξίδι ιστιοναυτικής εκπαίδευσης

admin
12/02/2016 08:43
 
 
 

Για 3η χρονιά θα συνεχιστεί το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016» από την Κοιν.Σ.Επ. «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και το νορβηγικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο “CHRISTIAN RADICH”.

Στόχος του φετινού προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε 10 μαθητές λυκείου να ταξιδέψουν και να εργαστούν στο προαναφερόμενο ιστιοφόρο (ένα από τα τρία εκπαιδευτικά ιστιοφόρα της Νορβηγίας), συμμετέχοντας σε ένα ταξίδι ιστιοναυτικής εκπαίδευσης από την Αμβέρσα (Βέλγιο) μέχρι το Καντίζ (Ισπανία), με ενδιάμεση στάση στη Λισσαβώνα (Πορτογαλία).

Σύμφωνα με την Κοιν.Σ.Επ., το πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016» επιδιώκει να αυξήσει την επίγνωση σχετικά με τη ζωή και την εργασία στη θάλασσα, να ανοίξει τους ορίζοντες των συμμετεχόντων και να καλλιεργήσει όνειρα για το μέλλον τους.  «Αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική για τους νέους, αφού τους παρέχει ορισμένες από τις βασικές δεξιότητες της ζωής, εμπλουτίζοντας τον χαρακτήρα τους και προετοιμάζοντάς τους καλύτερα για τις απαιτήσεις της ζωής σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, γίνεται πολυπλοκότερος και απαιτητικότερος» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ας σημειωθεί ότι πέρυσι, η «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» έδωσε  την ευκαιρία σε έξι νέα παιδιά (τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια), από 15-17 χρονών, να συμμετάσχουν σε ένα 23ήμερο ταξίδι ιστιοναυτικής εκπαίδευσης στην Βόρεια Θάλασσα, μεταξύ Νορβηγίας και Βόρειας Ιρλανδίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες http://proteusinnovation.com/el/portfolio-items/eidothea-2016/?portfolioID=19

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*