Άλλαξε όψη η περιοχή των Πευκακίων στην Ερμούπολη

admin
23/02/2016 10:11
 
 
 

 

Μια διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν πλέον η πλατεία και η παιδική χαρά στα Πευκάκια, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης τους.

Το έργο με τίτλο «Ανάπλαση Πλατείας Πευκακίων» (προϋπολογισμού 370.000 ευρώ) δημοπρατήθηκε από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης στις 27 Ιανουαρίου 2015 και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013. Αφορά στη δημιουργία ενός παιδικού κήπου, εντός του οποίου περιλαμβάνεται παιδική χαρά, κατασκευασμένη σύμφωνα με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ στο δυτικό πευκόφυτο τμήμα της πλατείας αντικαταστάθηκε ο παλαιός πλακόστρωτος διάδρομος και τοποθετήθηκε φωτισμός, περιμετρικά δε, πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή των πεζοδρομίων με μαρμάρινες πλάκες.

Με πλήθος κόσμου τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της παιδικής χαράς και της πλατείας Πευκακίων πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, παρουσία πλήθους κόσμου και κυρίως παιδιών, από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Δωρόθεου Β’.

«Κύριο μέλημά μας στάθηκε η ολοκληρωμένη προστασία και ασφάλεια των παιδιών, η λειτουργικότητα και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα» δήλωσε σχετικά ο κ. Μαραγκός, ο οποίος ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία Του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, καθώς και την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις κατάλληλες ενέργειες που πραγματοποίησε, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχει ήδη ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός παιδικών χαρών σε όλη τη γεωγραφική περιφέρεια του νησιού, όπως στην περιοχή της Κοιμήσεως, στην περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου, στην Πλατεία Σεφέρη, στην περιοχή του Παιδικού Σταθμού του Ξηρόκαμπου και στο Φοίνικα.

Τέλος, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στους παρακάτω για την ευγενική τους χορηγία:

*Νίκο Κοντιζα, για την ηχητική και μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

*Πόπη Μπατζάκη («Kids Time»), για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την παρουσία της μασκότ Minions.

*Πέρσα Παύλου («Art Industry»), για τον στολισμό της παιδικής χαράς και τα μπαλόνια που προσέφερε στα παιδιά.

*Ανθοπωλείο «Λίλιουμ» για την προσφορά των λουλουδιών.

*Ζαχαροπλαστεία «Αθυμαρίτης», «Απέργης», «Κανακάρης», «Μελλίκρατον», «Σταύρος», «Το Σπιτικό της Αγνής» για τα γλυκίσματα που προσέφεραν για τα παιδιά.

*Αντωνία Ρούσσου («Οιναγορά») για την προσφορά χυμών για τα παιδιά.

*Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για την παρουσία των παιδιών που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*