Παράδοση εξοπλισμού σε εθελοντικές οργανώσεις των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

admin
26/02/2016 15:29
 
 
 

Στην προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για να ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα των Εθελοντικών Οργανώσεων των Κυκλάδων που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Η Περιφέρεια – αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο των Εθελοντικών Οργανώσεων τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών – προέβη στην κίνηση αυτή μόλις το επέτρεψε τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι η ενίσχυση μέσω χρηματοδοτήσεων και διάθεσης εξοπλισμού, μέσων και αναλώσιμων αγαθών (μέσω του ν. 3013/2002 για την Πολιτική Προστασία) παρέμενε ανενεργή εδώ και πέντε χρόνια.

Επίσης, η Περιφέρεια προχώρησε και στην προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων.

«Η ιδιαίτερα καλή και συνεχής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Εθελοντικών Οργανώσεων των Κυκλάδων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων και της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει δημιουργηθεί μέσα από κοινές δράσεις όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμη λειτουργικότερη και αποτελεσματικότερη για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και έκτακτων φαινομένων στα νησιά των Κυκλάδων» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Η παράδοση του εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 12:00 στο Περιφερειακό Κατάστημα της Πλατείας Τσιροπινά.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

 

 

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*