Πρόγραμμα εορτασμού 192ας επετείου ευρεύσεως της Εικόνας της Ευαγγελίστριας

admin
26/01/2015 09:23
 
 
 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ώρα 3:00 μ.μ. Περιφορά της Αγίας Εικόνας με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Μετά το πέρας του εόρτιου Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί, εντός του κυρίως Ναού, η απονομή των βραβείων των αριστούχων μαθητών των σχολείων της Τήνου για τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Ώρα 10:30 μ.μ. Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ώρα 7:30 π.μ. Γενική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία. Παιάνιση εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στις οδούς της πόλης. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.

Ώρα 9:00 π.μ. Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

Ώρα 10:35 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του αοίδιμου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος κ. Δωρόθεο Β’.

Ώρα 2:30 μ.μ. Τέλεση ακολουθίας Θ’ ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην πόλη με πλήρη εκκλησιαστική τάξη κατά τα καθιερωμένα. Επάνοδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας. Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Κατάθεση στεφάνου από τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ιωάννη Σαλταμανίκα.

Ώρα 4:20 μ.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας μετά συνοπτικού Απολογισμού του λήξαντος έτους 2014 από τον τέως Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ευάγγελο Παρασκευά-Γκίζη εντός του Ιερού Ναού.

Ώρα 4:30 μ.μ. Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.

Ώρα 6:30 μ.μ. Εκκίνηση παραδοσιακής λαμπαδηφορίας από τους μαθητές των σχολείων, συλλόγους και πολίτες του νησιού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Με την άφιξη της λαμπαδηφορίας στη μαρμάρινη εξέδρα τελετών και μετά την εκφώνηση των χαιρετισμών, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μαθητών των τελευταίων τάξεων του Γενικού Λυκείου και του ΕΠ.ΑΛ. Τήνου που κερδίζουν τα βραβεία του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού λογοτεχνίας που διοργάνωσε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ώρα 10:00 π.μ. Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωρητών, Συνδρομητών και Ευεργετών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

 

Η Διοικούσα Επιτροπή προσκαλεί τον λαό της Τήνου να παρακολουθήσει όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Προγράμματος.

Η 30η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα αργίας (Β.Δ. 253/1966/ΦΕΚ 68).

 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*