Στον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης ο νέος Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Αιγαίου

admin
07/03/2016 15:28
 
 
 

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Μαραγκός ευχήθηκε στον νέο Διοικητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, επισημαίνοντας του ότι ο δήμος θα είναι αρωγός στο έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα ως επιχειρησιακός βραχίονας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τριπολιτσιώτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τόνισε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι και θα εξακολουθήσει να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας σε καθημερινή βάση, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μέχρι σήμερα, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρξει περαιτέρω αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ρύθμιση και την υλοποίηση θεμάτων που αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην επίλυση επιμέρους προβλημάτων που έχουν προκύψει στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Π.Υ. Ερμούπολης.

 

Who is who

Ο Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 1991.Καταγεται από τις Σπέτσες, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις όπως: Στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Νοτίου Ελλάδος, αμέσως μετά την αποφοίτηση του από την Πυροσβεστική Ακαδημία, στο Αρχηγείο Π.Σ, στο 199 ΣΕΚΥΠΣ, ως Διοικητής 3ου Π.Σ. Πειραιά, ως Υποδιοικητής 1ου Π.Σ. Αθηνών & 1ου Πειραιώς και στο Τμήμα Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά. Πριν την τοποθέτηση του ως Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου υπηρετούσε ως Διευθυντής στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος/Διεύθυνση Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων.

Έχει τιμηθεί κατά σειρά από το Π.Σ. με τον Χρυσό σταυρό Τάγματος Τιμής, με του Ταξιάρχη Τάγματος του Φοίνικα, με το Μετάλλιο Αξίας και Τιμής Α’ Τάξης, με τη Διαμνημόνευση Πυροσβεστικής Αξίας Α’ Τάξης, με τη Διαμνημόνευση Ευδόκιμης Διοίκησης Α’ Τάξης και με τη Διαμνημόνευση Επιτελικής Υπηρεσίας Α’ Τάξης.

Έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 2009.

Έχει μετεκπαιδευτεί από το FBI στο WMD Crime Scene Operations το 2003.
Έχει παρακολουθήσει από το FIRE CONTROL – FOREST SERVICE – BRITISH COLUMBIA τρόπους κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών το έτος 2012.
Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με Θέμα «Η Χρήση των social Media στο Σύγχρονο Marketing» το 2016.
Σπουδάζει Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων (MBA).

Παράλληλα, ασχολείται και συμμετέχει στο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Πυροσβεστικού Σώματος ως Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδος (ΑΕΠΕ) από το 2013. Υπό την προεδρία του, η Ένωση έχει συμμετάσχει σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις, με κυριότερη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών και Πυροσβεστών στο οποίο η ΑΕΠΕ έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις (χρυσά και αργυρά μετάλλια, βραβεία MVP, κ.α.) σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*