Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ρουμανίας

Newsroom
23/05/2021 12:37
  •  
  •  
  •  

Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Πρεσβείας της Ρουμανίας ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του Πρέσβη κ. George Ciamba στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Πρέσβη στη Σύρο, ο κ. Ciamba συναντήθηκε με τον κ. Λεονταρίτη, στον οποίο εκδήλωσε τον θαυμασμό του για την πολιτιστική κουλτούρα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και άκρως ελκυστικούς προορισμούς της Ελλάδας για την πραγματοποίηση πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον από Ρουμάνους επισκέπτες για τα νησιά των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου, ευρύτερα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, οι οποίοι προέρχονται από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.
Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς φέτος εορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο κ. Λεονταρίτης πρότεινε σειρά πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, βρίσκοντας απόλυτα σύμφωνο τον κ. Ciamba να συζητηθούν περαιτέρω στο εγγύς μέλλον.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με κάποια Περιφέρεια της Ρουμανίας, προκειμένου να προωθηθεί πλήθος δράσεων τόσο σε τουριστικό, όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.

(Visited 12 times, 1 visits today)