Αμοργός: Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Άκης Αξαόπουλος
14/08/2021 11:39
 
 
 

 

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή Παπαδιές Αμοργού»», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€ (ΑΔΑ: Ω1ΥΠ46ΜΤΛ6-ΑΤΞ)

Το καταφύγιο θα υλοποιηθεί σε δημοτική έκταση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία και θα προβλέπει τη μέριμνα και τους κανόνες ευζωίας των ζώων που θα φιλοξενεί.

Ο Δήμος Αμοργού αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Προγράμματα στειρώσεων, πρόληψης και φροντίδας υλοποιούνται τακτικά μέσα από την συνεργασία με την Animal ZoneInternational ενώ είναι σε ισχύ σύμβαση με δημοτικό κτηνίατρο που παρέχει τη αναγκαία περίθαλψη σε αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε« Μία δέσμευση μας γίνεται πραγματικότητα με την ένταξη του έργου στο Φιλόδημος ΙΙ. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς θα αποκτήσουν ένα χώρο που αρμόζει στον πολιτισμό μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την μελέτη που εκπόνησαν και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Συνεχίζουμε δυνατά για μια καλύτερη Αμοργό.»

(Visited 143 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*