Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Στηρίζει τον Σύλλογο Φίλων του Γ.Ν. Σύρου

admin
13/04/2016 12:43
 
 
 

 

Στη δέσμευση να ενισχύσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και να υποστηρίξει ενεργά τη λειτουργία του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου προχώρησε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς όλη την τοπική κοινωνία να σταθεί αρωγός, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο του.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Συλλόγου, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός είχε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου «Πρόσβαση», παρόντος και του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β’, η οποία αφορούσε στην ενίσχυση του έργου και του ρόλου του Συλλόγου, με κάθε πρόσφορο μέσο, εκ μέρους του Δήμου, αλλά και ολόκληρης της συριανής κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι ο νεοσυσταθείς Σύλλογος στοχεύει στην υποστήριξη της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι, τόσο ο μητροπολίτης, όσο και ο δήμαρχος εξήραν το πολύ σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει ο Σύλλογος, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα μας, κατά την οποία η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από το κράτος είναι ελλιπής και η λειτουργία του, με δεδομένη την υποστελέχωση των δομών του, στηρίζεται στις άοκνες και ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού του.

«Φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας»

«Νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην πρόεδρο του Συλλόγου, κα Ράνια Κουιμτζή, καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επίτιμα μέλη του οποίου αποτελούν και οι προκαθήμενοι των δύο τοπικών μας Εκκλησιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου» αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Σύρου-Ερμούπολης και συνεχίζει: «Οφείλουμε δε να τονίσουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας, τόσο για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, που είναι η υγεία μας, όσο και για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας εκ μέρους της τοπικής μας κοινωνίας και των επισκεπτών της Σύρου, δεδομένου ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του νησιού μας».

(φωτό νοσοκομείου: koinignomi.gr)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*