Οι γεύσεις των Κυκλάδων έγιναν βιβλίο

admin
13/04/2016 20:19
 
 
 

Το νέο βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine με τίτλο «Του άνεμου και της αρμύρας – Προϊόντα και Μαγειρικές των Κυκλάδων» παρουσίασε το Επιμελητήριο Κυκλάδων την Πέμπτη 7 Απριλίου στο εστιατόριο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες στην Αθήνα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με θέα το λεκανοπέδιο της Αττικής, πάνω από 50 δημοσιογράφοι γαστρονομίας και food bloggers παρακολούθησαν την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου που υπογράφουν οι καταξιωμένοι στο χώρο της οινο-γαστρονομίας Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Α. Ν. Ανδρουλιδάκης.

Για το βιβλίο, αλλά και το δίκτυο Aegean Cuisine μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο καθηγητής της Παντείου και δημοσιογράφος Νίκος Μπακουνάκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαμαλάκης, ο εστιάτορας Γιώργος Χατζηγιαννάκης και – εκ μέρους των συγγραφέων – η Νανά Δαρειώτη. Όλοι κατέληξαν ότι «αυτό δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο μαγειρικής», αλλά ένα ουσιαστικό εργαλείο για όσους θέλουν να μυηθούν στη κυκλαδίτικη γαστρονομική κουλτούρα.

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine που στόχο έχει την προβολή της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας. Μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου πιστοποιημένων εστιατορίων και τη σύνδεση της γαστρονομίας με την πρωτογενή παραγωγή, το δίκτυο Aegean Cuisine στις Κυκλάδες προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής και να γευθεί παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

 

Όλος ο γαστρονομικός πλούτος σε ένα βιβλίο

Οι συγγραφείς ταξίδεψαν σε όλα τα Κυκλαδονήσια για να καταγράψουν τη γαστρονομική παράδοση των Κυκλάδων, μέσα από επιτόπια έρευνα και συλλογή στοιχείων.

Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε 302 σελίδες, με περισσότερα από 600 λήμματα που αναφέρονται στα προϊόντα, την παραγωγή και τις γευστικές παραδόσεις των νησιών, με 350 φωτογραφίες που συνοδεύουν τα κείμενα και με 50 αυθεντικές συνταγές και πολλές παραλλαγές τους.

Ολόκληρος ο μαγειρικός πλούτος και τα αρώματα των Κυκλάδων σε ένα βιβλίο, που κλείνει μέσα του κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου. Μια μοναδική δουλειά, ένα «διαμαντάκι» που κλείνει μέσα του μεγάλο μέρος της Κυκλαδίτικης εμπειρίας και προβάλει τον τόπο μας.

Το φαγητό και η μουσική μας ενώνει

Ακολούθησε δείπνο με συνταγές από τις Κυκλάδες και προϊόντα που προσέφεραν τοπικοί παραγωγοί, ενώ η κυκλαδίτικη εμπειρία για τους καλεσμένους ολοκληρώθηκε υπό τη συνοδεία νησιώτικων τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα delaparo με βιολί και τσαμπούνα.

Θα ακολουθήσει η αγγλική έκδοση του βιβλίου, με σκοπό οι Κυκλάδες να «ταξιδέψουν» σε όλο τον κόσμο μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της γαστρονομίας.

Για να παραγγείλετε το βιβλίο online κάντε κλικ εδώ

Για πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο Aegean Cuisine δείτε την ιστοσελίδα www.aegeancuisine.gr και τη σελίδα στο Facebook Aegean Cuisine Cyclades

Ευχαριστίες Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τους συγγραφείς Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Α. Ν. Ανδρουλιδάκη για την εξαιρετική δουλειά τους. Τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες», Άγγελο Κωβαίο, για τη ζεστή φιλοξενία της εκδήλωσης, καθώς και το Παριανό συγκρότημα delaparo για το μουσικό ταξίδι.

Επίσης, ευχαριστεί, για την ευγενική προσφορά των προϊόντων τους:

SantoWines, Σαντορίνη

Οινοποιείο Χαρίδημου Χατζηδάκη, Πύργος, Σαντορίνη

Οινοποιείο Πάρι Σιγάλα, Οία, Σαντορίνη

Οινοποιείο Μωραΐτη, Νάουσα, Πάρος

Παραδοσιακά προϊόντα «Νάξια επιλογή», Πετράλωνα, Αθήνα

Ποτοποιία Βαλληνδράς, Χαλκί, Νάξος

Ποτοποιία Αμόργιον, Αθήνα

Τυροκομείο Μυκόνου, Μύκονος

Σούπερ Μάρκετ Τσακανός, Αδάμαντας, Μήλος

Παραδοσιακά Προϊόντα Πρέκας, Ερμούπολη, Σύρος

Τυροκομείο Ασούτη, Κόρθι, Άνδρος

Τυροκομείο San Lorenzo, Κέχρος, Τήνος

Τυροκομείο Μπαμπούνη, Αγιασός, Νάξος

Τυροκομείο ΕΑΣ Νάξου, Γαλανάδο, Νάξος

Τυροκομείο Ίου, Διασέλια, Ίος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος, Σύρος

Κρεοπωλείο Ρουσουνέλος, Ερμούπολη, Σύρος

Αλλαντοποιία Κρητικός, Τήνος.

Κρεοπωλείο «Μενάγιας» Ασημομύτης Σταύρος, Μύκονος

Λουκουμοποιείον Συκουτρή, Ερμούπολη, Σύρος

Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική Μαρία Βενιού, Αρτεμώνας, Σίφνος

Το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Αθήνα

Δημήτρη Γιγίνη από την Άνδρο για το Παμπιλόνι

Βασίλη Παπικινό από τη Μήλο για το Ξερό Μηλέικο Τυρί

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*