Ν. Συρμαλένιος: «Φτωχός συγγενής» του πρωτογενούς τομέα η αλιεία

admin
18/04/2016 13:42
 
 
 

Ως τον «φτωχό συγγενή» της πολιτικής στον πρωτογενή τομέα χαρακτήρισε την αλιεία ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής κατά τη συζήτηση για θέματα αλιείας.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ασχοληθεί πιο διεξοδικά με τα προβλήματα των αλιέων, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει οξυμένη αντιπαλότητα μεταξύ των διαφόρων κλάδων των αλιέων, αλλά και να παρατηρείται έλλειψη ενός ενιαίου συνδικαλιστικού οργάνου εκπροσώπησης.

Προτάσεις Συρμαλένιου

Ο βουλευτής αναφέρθηκε, επίσης, στην υπεραλίευση και τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της, σημειώνοντας ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί 1ον με τη δημιουργία θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών και 2ον με τον προσδιορισμό των εργαλείων που απαγορεύονται και αυτών που επιτρέπονται.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο κ. Συρμαλένιος έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τα νησιά και για την αλιεία στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.

Όσον αφορά στο άρθρο 43 για την ερασιτεχνική αλιεία, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η ερασιτεχνική αλιεία πρέπει να καθορίζεται από κανόνες και πλαίσιο, οι οποίοι πρέπει να γίνουν μέσα από διαβούλευση τόσο με τους ερασιτέχνες, όσο και με τους υπόλοιπους αλιείς. «Πιστεύω ότι ή πρέπει να αποσυρθεί το άρθρο και να γίνει διαβούλευση ουσιαστική με όλους τους φορείς των ψαράδων και να ξανακατατεθεί ή να υπάρξει μια διαδικασία κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία πάλι θα συζητηθεί με τους ενδιαφερόμενους φορείς» δήλωσε σχετικά ο κ. Συρμαλένιος.

Δείτε εδώ το βίντεο από την παρέμβαση του Νίκου Συρμαλένιου στην Επιτροπή Περιφερειών

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*