Άνοιξε εκ νέου ο φάκελος του ΚΕΚ Φερεκύδης στο δήμο Σύρου-Ερμούπολης

admin
29/01/2015 07:07
 
 
 

Η νέα Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις προς το Συριανό Λαό, συνέστησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, Ομάδα Ελέγχου και Διαφάνειας, με εντεταλμένο σκοπό τη διερεύνηση διαφόρων θεμάτων που έχουν απασχολήσει και απασχολούν το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, έτσι ώστε να διαφανεί η αλήθεια και να ενημερωθεί για αυτήν ο Συριανός Λαός.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται, οι οποίοι έλεγχοι καλύπτουν όλο το φάσμα της λειτουργίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, άνοιξε εκ νέου ο φάκελος του ΚΕΚ Φερεκύδης, υπόθεση «φάντασμα» που ταλανίζει το Συριανό Λαό για περισσότερα από δέκα χρόνια. Το ΚΕΚ Φερεκύδης, του οποίου η πολυσυζητημένη δράση έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη, σταμάτησε τη λειτουργία του το έτος 2007, οπότε και τέθηκε σε εκκαθάριση. Από το έτος 2007 και μέχρι σήμερα, οι πρώην Δήμαρχοι, κοι Φώτιος Ξαγοράρης, πρώην Δήμαρχος Άνω Σύρου και Ιωάννης Δεκαβάλλας, πρώην Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης,  έχουν δημόσια δηλώσει, ακόμα και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν είχαν στη διάθεσή τους τα οικονομικά βιβλία και στοιχεία του ΚΕΚ Φερεκύδης, και εκ του λόγου αυτού η εκκαθάρισή του υπήρξε αδύνατη μέχρι σήμερα. Μάλιστα, ο εκκαθαριστής του ΚΕΚ Φερεκύδης έχει επανειλημμένως παραιτηθεί, διότι, όπως ισχυρίζεται,  δεν του παραδόθηκαν ποτέ από τους προαναφερόμενους πρώην Δημάρχους αλλά ούτε και από το λογιστή της επιχείρησης, τα οικονομικά βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης.

Η Ομάδα Ελέγχου και Διαφάνειας, διερευνώντας τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρά το ότι τα οικονομικά βιβλία και στοιχεία της επιχείρησης ήταν πρακτικά χαμένα για πολλά χρόνια, κατάφερε με μεθοδικότητα και προσοχή να ανακαλύψει τα χαμένα αυτά οικονομικά βιβλία και στοιχεία.

Σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών, έτοιμα προς απόρριψη, βρέθηκαν τα «χαμένα» βιβλία και τα στοιχεία του ΚΕΚ Φερεκύδης, καθώς επίσης και αρκετό πολύτιμο υλικό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάκελοι ευρωπαϊκών προγραμμάτων κλπ), που προδίδει τη δράση του ΚΕΚ, τη λειτουργία του και την αντιμετώπισή του από τους τότε αρμοδίους του πρώην Δήμου Άνω Σύρου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Το υλικό αυτό, πέρα από την πρόχειρη τοποθέτησή του σε μαύρες σκουπιδοσακούλες, υπήρξε εκτεθειμένο στο χρόνο και κινδύνευσε με καταστροφή, ενώ άγνωστος μέχρι σήμερα παραμένει ο λόγος που δεν παραδόθηκε το υλικό αυτό στον εκκαθαριστή αλλά ούτε και στις Εισαγγελικές  και Ανακριτικές Αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση αυτή, επί χρόνια.

Άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία διορισμού νέου εκκαθαριστή από το Δημοτικό Συμβούλιο, στον οποίο θα παραδοθεί όλο το υλικό που βρέθηκε στην Α’ αίθουσα διδασκαλίας του πρώην ΚΕΚ Φερεκύδης στο Κίνι της Σύρου, προκειμένου να το επεξεργαστεί και να πληροφορήσει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τις Αρμόδιες Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές για το πόρισμα του ελέγχου.

Η Ομάδα Ελέγχου και Διαφάνειας, συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους και σε άλλες υποθέσεις που απασχολούν και ταλανίζουν το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και θα ενημερώνει τους Συριανούς Δημότες για τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί. Σκοπός της νέας Δημοτικής Αρχής είναι, η εμπεριστατωμένη και στοιχειοθετημένη ενημέρωση των Συριανών, ενώ θα απέχει από άστοχες και επικοινωνιακές διατυπώσεις ή από άσκοπες στοχοποιήσεις.  Μοναδικός στόχος είναι, να λυθούν τα προβλήματα του παρελθόντος και η αλήθεια να έρθει στο φως.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*