Μύκονος: Βγάζουν τους εκπαιδευτικούς από τα σπίτια που νοικιάζουν

Newsroom
06/05/2023 11:32
 
 
 

 

Ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μύκονο βγάζουν τους εκπαιδευτικούς του νησιού από τα σπίτια που νοικιάζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι εκπαιδευτικοί να αποχωρήσουν από το νησί.

Ο Δήμος της Μυκόνου κάνει έκκληση στους γονείς στο νησί να βοηθήσουν, ώστε να βρουν καταλύματα εκπαιδευτικοί. Αλλιώς, τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Γιώργος Ρουσουνέλος, σε έγγραφο προς το Σύλλογο Γονέων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, το οποίο παρουσιάζει η “Κ”, λέει ότι «παρά τις προσπάθειες του Δήμου και τις δικές μου, δεν έχουν βρεθεί καταλύματα για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που τους βγάζουν από τα σπίτια που έχουν νοικιάσει. Υπάρχει ανάγκη εύρεσης δωματίων από 10 Μαΐου έως 30 Ιουνίου για δύο καθηγήτριες και έναν καθηγητή του Επαγγελματικού Λυκείου».

Μάλιστα ο κ. Ρουσονέλος, προσθέτει ότι «στην ανάγκη μπορούν να μείνουν και περισσότερα άτομα σε ένα δωμάτιο», κάτι που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος

Ο ίδιος καταλήγει πως «αν δεν βρεθούν δωμάτια θα αναγκαστούν οι εκπαιδευτικοί να φύγουν με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων».

Ο κ. Ρουσονέλος, εκτός από την τελευταία περίπτωση που επισημαίνει στο έγγραφό του, ανέφερε στην «Κ» ότι στη Μύκονο υπάρχουν 11 σχολικές μονάδες, και προβλήματα στέγης αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται στις μισές από αυτές.

Προφανώς η έκκλησή του στους γονείς δεν είναι μόνο να βρουν σπίτι για τους εκπαιδευτικούς, αλλά εμμέσως και προς τους ιδιοκτήτες να κάνουν συμβόλαια στους εκπαιδευτικούς έως τη λήξη του σχολικού έτους.

(Visited 223 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*