Ο Δήμος Μυκόνου για την παραλία της Φτελιάς: «Όχι στην αλόγιστη ανάπτυξη»

ftelia aralia mykonos
Newsroom
20/05/2020 13:35
 
 
 

 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με κύριο αίτημα τη διαφύλαξη του φυσικού κάλλους και την προστασία του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή της παραλίας Φτελιάς θα αποστείλει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, το οποίο συνεδρίασε για 2η φορά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα και κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, με αφορμή και την έκδοση της από 15-05-2020 ΚΥΑ για την παραχώρηση απλής χρήσης της παραλίας Φτελιάς. Επιπλέον, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη επιστολή να σταλεί στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με κοινοποίηση προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων και τους Βουλευτές των Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε και το 2017, έπειτα από την έγκριση από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων (με την υπογραφή μάλιστα της τότε υπουργού Πολιτισμού προς την Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας) να προχωρήσει στην παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας.

Σε σχετική του δήλωση, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, τόνισε:

«Για άλλη μια φορά, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην εκμίσθωση της παραλίας της Φτελιάς που, για δεύτερη φορά, σε τρία χρόνια το κεντρικό κράτος προσπαθεί να επιβάλει. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε την αλόγιστη ανάπτυξη χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον και το μοναδικό μυκονιάτικο τοπίο. Η Πολιτεία θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να αντιληφθεί ότι σε όλα υπάρχουν όρια. Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, στα πλαίσια του νόμου, για να προστατεύσουμε την παραλία της Φτελιάς».

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*