Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου- Αντιπάρου για την ολοκλήρωση έργων στο αεροδρόμιο Πάρου

Newsroom
13/11/2020 12:30
 
 
 

 

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάρου- Αντιπάρου, με αφορμή δηλώσεις και δελτία τύπου για την ένταξη των έργων ολοκλήρωσης του αεροδρομίου Πάρου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Ταμείο Συνοχής, υπενθυμίζει και τα παρακάτω:

– Το έργο εγκαινιάστηκε και λειτούργησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα από αποτελεσματικές ενέργειες του τότε υπουργού μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

– Η συμβολή της δημοτικής αρχής την περίοδο εκείνη ήταν συμπληρωματική, αυτονόητη και αναγνωρίστηκε ως τέτοια, από την τότε κυβέρνηση.

– Η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση του διαδρόμου με ημερομηνία τις 23.09.2019 αποδεικνύει ότι το έργο ήταν σε πορεία εξέλιξης από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφού σε διάστημα περίπου 2 μηνών από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, η όποια κυβέρνηση και το όποιο υπουργείο ήταν αδύνατο να τροποποιήσουν τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, εάν δεν είχε προηγηθεί σχετική προεργασία.

– Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάρου- Αντιπάρου παρακολουθεί την πορεία του σημαντικού αυτού έργου, θεωρεί σημαντική εξέλιξη την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και στηρίζει μακριά και πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες τις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.

Τέλος, ευχαριστεί τον αερολιμενάρχη Πάρου για τις διαχρονικές επίμονες και συνεχείς επισημάνσεις του προς την προϊσταμένη του αρχή για την αναγκαιότητα των προαναφερθέντων έργων.

(Visited 134 times, 1 visits today)