Σαντορίνη: Άνοιξε ο δρόμος για την ενδιάμεση λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων

Newsroom
01/03/2023 23:21
 
 
 

 

«Άνοιξε ο δρόμος για την ενδιάμεση λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων και ταυτόχρονα διευκολύνεται η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ» σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Θήρας κ. Σιγάλας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης, με πρωτοβουλία του Υ.Π.ΕΝ, εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοθετική διάταξη, με την οποία επιτρέπεται σε τμήμα της περιοχής «Αλωνάκι», το οποίο οριοθετείται, να εγκατασταθεί μονάδα μεταβατικής διαχείρισης αστικών αποβλήτων (η λεγόμενη μεταβατική φάση)».

Η συγκεκριμένη μονάδα, της οποίας οι εγκαταστάσεις θα είναι μη μόνιμες, θα λειτουργήσει μέχρι την υλοποίηση και την έναρξη της λειτουργίας του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και για διάστημα μέχρι 5 χρόνια.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση: «μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο Δήμος Θήρας θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση της ενδιάμεσης φάσης της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα θα εντείνει την πίεση προς το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να χορηγηθεί η απαραίτητη έγκριση για την δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, προϋπολογισμού 4.025.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί τεκμηριωμένα, επιτυγχάνει συναινέσεις και υλοποιεί σταθερά το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης».

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*