Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

Newsroom.
25/04/2024 22:21
 
 
 

Η Ολυμπιακή Φλόγα, άναψε στο βωμό της Σαντορίνης την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 για να ακολουθήσει στη συνέχεια τη διαδρομή της προς το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι 33οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο νησί μας με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας και κατευθύνθηκε προς την κεντρική πλατεία του Φηροστεφανίου, όπου είχε οριστεί η αφετηρία της λαμπαδηδρομίας.

Εκατοντάδες μαθητές, δημότες και επισκέπτες του νησιού βρέθηκαν κατά μήκος της καλντέρας για να παρακολουθήσουν τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, την οποία κατά σειρά μετέφεραν εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών προς τον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Θήρας, η Κατερίνα Μονογυιου, ο Δημήτρης Γεωργίου, η Χριστιάννα Φουστέρη, η Άννα Ξαγοράρη και ο Στέλιος Δρόσος, ο οποίος ήταν κι εκείνος που άναψε το βωμό.

Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίστηκε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου από την υψίφωνο Ιωάννα Καραμολέγκου και τον βαθύφωνο Αλέξανδρο Λούτα  υπό την συνοδεία του Γιώργου Ρούσσου στο πιάνο και την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της διοργανώτριας Γαλλίας και της Ελλάδας από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η έπαρση των αντίστοιχων σημαιών.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό από το βήμα ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Αναστάσιος Ζώρζος, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024» και ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Alexandre Diebolt και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Προέδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ε.Ο.Ε κ. Βασιλειάδης Αθανάσιος.

Τις ομιλίες ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και το πολιτιστικό πρόγραμμα, όπου περιλάμβανε αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Ο. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη και από τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν » Δ. Σολωμού –Ν. Μάντζαρου, αλλά και ένα χορευτικό δρώμενο.

Ο Αρτέμης Καραμολέγκος ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που σε μια κατάμεστη από κόσμο Μητρόπολη πήρε καταχειροκροτούμενος την Ολυμπιακή Φλόγα από το βωμό και την παρέδωσε στην Ε.Ο.Ε προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι της στον επόμενο προορισμό, σημαίνοντας παράλληλα τη λήξη της εκδήλωσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους έδωσαν το παρών σε μια τόσο σημαντική για τη Σαντορίνη μας στιγμή, αλλά και όλους εκείνους που με την αρωγή τους συνέβαλλαν τα μέγιστα για την άψογη πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε επίσης για την πολύτιμη στήριξή τους κατά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας το ΚΤΕΛ Θήρας, το Α.Τ Θήρας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας, το ΕΚΑΒ Θήρας, το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας,  το ΚΕΔΑ Σαντορίνης, τη Blue Star Ferries, τον Εμπορικό Σύλλογο Θήρας, την Τοπική Κοινότητα Θήρας, τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Θήρας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Atlantis και τις Διευθύνσεις, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Φηρών, του Γυμνασίου Φηρών και του Γενικού Λυκείου Θήρας.

Ευχόμαστε το μήνυμα των Ολυμπιακών αγώνων και οι αξίες του Ολυμπισμού, της ευγενούς άμιλλας, της ειρήνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και του σεβασμού ανάμεσα στους λαούς να μεταφερθούν σε όλον τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*