Έναρξη εφαρμογής του Κώδικα ISPS στον Όρμο Φηρών

Newsroom.
11/06/2024 08:34
 
 
 

 

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε στον Όρμο των Φηρών ο Διεθνής Κώδικας για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS Code) που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO).

Η εφαρμογή του Κώδικα ISPS είναι υποχρεωτική για κάθε λιμάνι που εξυπηρετεί διεθνείς πλόες, εισάγοντας μια σειρά από προληπτικά μέτρα και κανονισμούς ενάντια σε απειλές διάπραξης σκόπιμων παράνομων ενεργειών.

Μετά από πολλούς και σχολαστικούς ελέγχους, η Λιμενική Αρχή Θήρας χορήγησε τη σχετική βεβαίωση για το σχέδιο ασφάλειας στη λιμενική εγκατάσταση του Όρμου Φηρών και πλέον το Λιμενικό Ταμείο Θήρας ξεκίνησε να εισπράττει από τις 7/6/24 το αντίτιμο του ISPS για κάθε επιβάτη σύμφωνα με το δελτίο κατάπλου κάθε κρουαζιερόπλοιου. Βάσει νόμου το αντίτιμο είναι 1 ευρώ ανά επιβάτη και είναι ανταποδοτικό για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας (υπηρεσίες security, κάμερες ασφαλείας, σκανάρισμα όσων προορίζονται για επιβίβαση στα πλοία κ.ά.).

Ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ Λιμενικού Ταμείου

“Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας για πρώτη φορά, από τις 07/06/2024 εισπράττει το αντίτιμο του ISPS για τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων , μετά την πλήρη εφαρμογή του Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης στον Όρμο Φηρών.

Η βεβαίωση χορηγήθηκε από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, μετά από πολλαπλούς και εξονυχιστικούς ελέγχους.
Η διαδικασία του ISPS είχε ξεκινήσει από το 2012 χωρίς αποτέλεσμα.
Η επιμελής, η συστηματική και σωστή προετοιμασία του σχεδίου ασφάλειας ISPS από την παρούσα Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Θηρας, έφερε αυτό το αποτέλεσμα”.

Πηγή: atlantea.news

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*