Δήμος Θήρας: Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων ζώων

skylos gata
Newsroom
16/04/2021 7:22
  •  
  •  
  •  

 

Ο δήμος Θήρας στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων συνεχίζει την περισυλλογή, εμβολιασμό, στείρωση και ψηφιακή καταγραφή όλων των αδέσποτων ζώων παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα σίτισης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Αναγνωρίζοντας ότι η γενεσιουργός αιτία των αδέσποτων ζώων είναι η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων και χωρίς ηλεκτρονική σήμανση, ο δήμος Θήρας έχει ήδη δημιουργήσει το Δημοτικό Μητρώο των δεσποζόμενων σκύλων, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του οποίου ελέγχεται και ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.

Αριθμημένες κονκάρδες

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ευχαριστεί όλους τους συνεπείς ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων σκύλων που έχουν ήδη τσιπάρει και δηλώσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τα πλήρη στοιχεία των ζώων, δωρίζοντας τους την κονκάρδα με τα στοιχεία του Αριθμού Δημοτικού Μητρώου του σκύλου τους.

Χίλιες κονκάρδες αριθμημένες με τα στοιχεία του Δημοτικού μητρώου καθώς και τρεις συσκευές ψηφιακής αναγνώρισης, χορηγήθηκαν δωρεάν στο δήμο από την οργάνωση «ZERO STRAY PAWJECT» με την οποία ο δήμος Θήρας έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας από το 2020.

Για τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι είναι και η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας των αδέσποτων, ο δήμος Θήρας ενημερώνει ότι βάση των νόμων 4039/2012 και 4235/2014 η ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων είναι υποχρεωτική ενώ το πρόστιμο που θα επιβληθεί από την ΕΛΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία είναι τουλάχιστον 300 ευρώ.

Δείξτε έμπρακτα την αγάπη σας!

«Η συμβουλή μας προς όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων είναι να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για αυτά, υπακούοντας στο νομοθετικό πλαίσιο, τσιπάροντας και δηλώνοντάς τα στο Δημοτικό μας Μητρώο, βοηθώντας μας παράλληλα να φτάσουμε τον στόχο για το μηδενικό αποτύπωμα παρουσίας αδέσποτων σκύλων στον Δήμο μας» σημειώνει ο ειδικός συνεργάτης του δήμου Θήρας, Γεωπόνος -Ζωοτέχνης Τ.Ε, Δημήτρης Σιγάλας.

(Visited 48 times, 1 visits today)