Σίφνος: Απατεώνας προσποιούμενος αντιδήμαρχο προσπάθησε να εξαπατήσει ιδιοκτήτη επιχείρησης

Newsroom
25/02/2021 23:36
 
 
 

 

Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν ονόματα αντιδημάρχων Οικονομικών με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες «ξαναχτυπούν» στη Σίφνο.

Οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν τις ιδιότητες των Αντιδημάρχων Οικονομικών για να καταφέρουν να πείσουν ευκολότερα τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σίφνου για την απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης του επιχειρηματία, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημάρχου Οικονομικών, αναφέρει:

«Επειδή παρουσιάζονται και πάλι απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών, εφιστούμε την προσοχή όλων των κατοίκων της Σίφνου στις κλήσεις που δέχονται.

Συγκεκριμένα, ο δράστης προσέγγισε τηλεφωνικά επιχειρηματία του νησιού, προσποιούμενος τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Φραντζή και προφασιζόμενος ότι προχωρά σε παραγγελία εκ μέρους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την προμήθεια προϊόντων, και προσπάθησε να τον εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του πλαστό αποδεικτικό τραπεζικής συναλλαγής προκειμένου να του αποσπάσει με τον τρόπο αυτό μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ειδικότερα, ο δράστης ανέφερε ψευδώς ότι έχει καταθέσει ποσό μεγαλύτερο από το απαιτούμενο και ζήτησε την επιστροφή μεγάλου μέρους αυτού, το οποίο, όμως, ουδέποτε είχε καταθέσει.

Παρακαλούνται οι πολίτες:

-να μη δίνουν προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ούτε να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια αστυνομική αρχή,
-να διαδώσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας με κάθε τρόπο, για την προφύλαξη όλων από την απάτη».

Να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στη Νάξο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*