Αντιδήμαρχο Τουρισμού αποκτά η Σύρος

Newsroom
28/02/2020 16:37
 
 
 

 

Ο Παναγιώτης Κουταβάς θα είναι ο (άμισθος) Αντιδήμαρχος Τουρισμού στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου κ. Λειβαδάρα και αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχεται από τον πρόσφατο Νόμο 4647/2019.

Σημειώνεται ότι τους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού είχε αναλάβει η Αντιδήμαρχος κα Λεονταρίτη. Ωστόσο επειδή πρόκειται για δύο ιδιαίτερα εκτεταμένα και απαιτητικά αντικείμενα και προκειμένου να δοθεί τόσο στον Πολιτισμό, όσο και στον Τουρισμό η προσοχή που τους αρμόζει, κατόπιν εισήγησης της Αντιδημαρχου, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός τους, με τη σύσταση δύο αυτοτελών Αντιδημαρχιών Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Λειβαδάρα αναφέρει ότι η κα Λεονταρίτη απαλλάσεται από την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Τουρισμού, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, διατηρώντας τις παρακάτω αρμοδιότητες: α)την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Πολιτισμού και του Γραφείου Φιλαρμονικής, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού και β) την τέλεση πολιτικών γάμων.

Αντίστοιχα, ο κ. Κουταβάς αναλαμβάνει α) την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Τουρισμού, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, β) την τέλεση πολιτικών γάμων και γ)τα καθήκοντα συνεργασίας με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου (ήτοι Άνω Σύρου, Γαλησσά, Πάγου και Χρούσσων) και τους εκπροσώπους αυτών, για την επίλυση των προβλημάτων τους.
«Η δημιουργία ξεχωριστής Αντιδημαρχίας Τουρισμού για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, σηματοδοτεί μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη βαρύτητα που επιθυμούμε να δώσουμε στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κ. Παναγιώτης Κουταβάς διαθέτει την όρεξη και τις δυνατότητες να συντονίσει επιτυχώς τον νευραλγικό αυτό τομέα.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*