Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια μετά την εμφάνιση του 1ου κρούσματος του κορωνοϊού στη Σύρο

Newsroom
24/03/2020 11:45
  •  
  •  
  •  

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορωνοϊού στη Σύρο.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Λεονταρίτη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Κυκλάδων κ. Ανθούλης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Ζουλουφός και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Πανοηλίας.

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου, έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ ενέργειες για τη μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο των Αθηνών και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του μέχρι τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Οι άνθρωποι αυτοί ειδοποιούνται, ενημερώνονται και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους και σε κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημερών, προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Προκειμένου, λοιπόν, να υπάρξει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, διευκρινίζονται τα εξής :

1. Ο ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον covid-19, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο ήταν σε πλήρη απομόνωση και τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τη διαχείριση υπόπτων – επιβεβαιωμένων περιστατικών covid -19.

2. Μετά την επιβεβαίωση του θετικού κρούσματος άμεσα ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του ασθενούς και οι επαφές του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου.

3.Ο ασθενής διακομίσθηκε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού προς το Νοσοκομείο αναφοράς “ΣΩΤΗΡΙΑ”.

4. Για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του νησιού, ελήφθησαν μέτρα τα οποία αφορούν στο υγειονομικό προσωπικό που ήλθε σε επαφή με τον ασθενή καθώς και της Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς.

«Δρούμε άμεσα, συνεργαζόμαστε και αντιμετωπίζουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, την κατάσταση και τα νέα δεδομένα. Καλούμε για μία ακόμη φορά τους συμπολίτες μας να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ τις ακραίες φωνές και συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημικής νόσου (COVID -19)», τόνισε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης.

 

(Visited 287 times, 1 visits today)