Εγκρίσεις μελετών για περιβαλλοντικά έργα στη Σύρο

Newsroom
14/05/2020 16:16
 
 
 

 

Δύο μελέτες για το νησί της Σύρου που αφορούν σε ωρίμανση έργων της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 εγκρίθηκαν με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη.

Πρόκειται για τις μελέτες:

*Βελτίωσης, επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση ΑΠΕ εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης (προϋπολογισμού 300.000€).
*Συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Φοίνικα, Βήσσα, Γαλησσά και Ποσειδωνίας Σύρου (προϋπολογισμού 250.000€).

Οι παραπάνω μελέτες περιλαμβάνονται στον πίνακα των 25 μελετών (συνολικού προϋπολογισμού 6.370.000€) που εγκρίθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατόπιν των προτάσεων που κατέθεσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι οποίες καλύπτουν κύριες αναπτυξιακές προτεραιότητες των νησιών στους τομείς των Μεταφορών, του Περιβάλλοντος και των Υποδομών.

Επισημαίνεται ότι οι μελέτες θα ενσωματωθούν άμεσα στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΣ του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησής τους για την ανάδειξη των μελετητών που θα τις εκπονήσουν.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*