Απάντηση Δημοτικής Αρχής για τον ΧΥΤΑ: «Ποιος επιστρέφει στον χώρο του “εγκλήματος”»;

Newsroom
22/07/2020 13:21
 
 
 

Έξι ερωτήματα απευθύνει στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Η Σύρος που Αξίζουμε» η νυν δημοτική αρχή, ως απάντηση στα όσα υποστήριξε η πρώτη όσον αφορά στην λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, η ηγεσία του Δήμου αναφέρει με νόημα ότι ακολουθεί την νόμιμη οδό και ακούει πιστά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «παραμύθια» της παράταξης Μαραγκού, η οποία εφαρμόζει «νοοτροπίες και πρακτικές πολλών δεκαετιών πίσω».

Αναλυτικά, η απάντηση της Δημοτικής Αρχής:

Αγαπητοί «συνάδελφοι» της μείζονος μειοψηφίας, με έκπληξη διαβάσαμε ένα ακόμα παραμύθι της παράταξής σας, προφανώς γιατί κάποιοι έχετε χάσει τον ύπνο σας και με τα παραμύθια προσπαθείτε να τον ξαναβρείτε.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, ζητήθηκε και εγκρίθηκε η μετάβαση των αιρετών κ.κ. Μάριου ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ (τέως Αντιδημάρχου, εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου και τακτικού μέλους του Φο.Δ.Σ.Α.) και Μάρκου ΠΡΙΝΤΕΖΗ (τοπικού Συμβούλου Ποσειδωνίας και τέως προέδρου του Φο.Δ.Σ.Α.), με σκοπό τον έλεγχο λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Στη συνάντηση αυτή, κατά την οποία το «παρών» έδωσε και ο νυν πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α., οποιοδήποτε ερώτημα τέθηκε, απαντήθηκε και οποιαδήποτε απορία λύθηκε. Στην αυτοψία που πραγματοποιήσατε, παραδεχθήκατε (έπειτα από διαβεβαίωση υπαλλήλου στον ΧΥΤΑ) ότι τα περισσότερα ογκώδη αντικείμενα ήταν εκεί και επί θητείας σας.

Ερώτημα 1ο: Πώς άλλαξε η στάση των δύο κυρίων και μετέφεραν λανθασμένες πληροφορίες; Πώς περιμένετε να σας εμπιστευθούν και να σας πιστέψουν με τόσες ανακρίβειες;
Διαβάζοντας την επιστολή σας, νομίζαμε ότι κάνατε ένα από τα συνηθισμένα c(l)opy paste σας, καθώς τα περισσότερα που μας «καταγγέλλετε» είναι αυτά που εγκαίρως έχουμε δημοσιοποιήσει είτε μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων, είτε μέσω των Διοικητικών Συμβουλίων του ΦοΔΣΑ, είτε μέσω φωτογραφιών στα ΜΜΕ, είτε ακόμα και στα social media. Λυπούμαστε κύριοι, προσπαθήσατε να «κλέψετε» την λέξη «έγκλημα», όταν οι ίδιοι είχατε αναφορές από Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά και από τον ίδιο τον ανάδοχο που, από 30 Νοεμβρίου του 2018, με 39 παρατηρήσεις, σας έκανε σαφές το έλλειμμα στους Περιβαλλοντικούς Όρους.

Ερώτημα 2ο: Μπήκατε ποτέ στον κόπο να μελετήσετε όλες τις αναφορές – παρατηρήσεις;
Αναφέρεστε στην ποσότητα χώματος και στην ποσότητα άχρηστων αντικειμένων. Εδώ έχετε ένα δίκιο! Όσο και να προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε τον χώρο από τα ογκώδη αντικείμενα – στρώματα δεν κατέστη δυνατό. Βλέπετε, αυτό δεν πρόλαβε να γίνει μέσα σε δέκα (10) μήνες, καθώς, όπως λέτε, οι ποσότητες μειώθηκαν λόγω πανδημίας. Αναφέρετε ότι τα ανακυκλώσιμα δεν απομακρύνονται εγκαίρως. Πραγματικά, ίσως πήγατε σε κάποιον άλλο ΧΥΤΑ!

Ερώτημα 3ο: Αλήθεια, θέλετε φωτογραφίες προηγούμενων ετών; Αναφέρετε ότι είναι επιτακτική και αυτονόητη η άμεση κινητοποίηση από αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Κύριοι, ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ έχετε! Το ίδιο επιθυμούμε και εμείς, το ίδιο φωνάζαμε τόσους μήνες. Οι ίδιοι, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, ζητήσαμε (και εν μέσω πανδημίας) να έρθουν να κάνουν έλεγχο στην πυρασφάλεια που πλέον υπάρχει στον ΧΥΤΑ.

Ερώτημα 4ο: Αλήθεια, εσείς τι είχατε πράξει εδώ και 5 έτη για την πυρασφάλεια και γενικά για τον έλεγχο του ΧΥΤΑ; Αγαπητοί «συνάδελφοι», καταλαβαίνουμε ότι έχετε χάσει τον ύπνο σας, είτε γιατί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ η Ανακύκλωση ΞΥΠΝΗΣΕ (σε αντίθεση με την προηγούμενη Διοίκηση), είτε γιατί καταλαβαίνετε ότι έρχεται έλεγχος από ορκωτό λογιστή για την περίοδο 2014 – 2019.

Ερώτημα 5ο: Συμφωνείτε όλοι για την παρουσία του Ορκωτού ή πάλι θα «αδειάσετε» τον συνάδελφό σας που ψήφισε υπέρ;

Ερώτημα bonus: Αλήθεια, γνωρίζατε ότι από το 2014 έπρεπε ο Φο.Δ.Σ.Α. να κρατά Διπλογραφικό Σύστημα; Και αν ναι (;), γνωρίζετε πόσες και ποιες είναι οι ποινές κατ’ έτος;

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ποτέ δε δεθήκαμε σε καμία καρέκλα και σε κανένα αξίωμα και ποτέ δεν είπαμε ότι δεν κάνουμε λάθη. Πάντα ακολουθούσαμε και θα ακολουθούμε τη νόμιμη οδό και θα ακούμε πιστά τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σας αφήνουμε στην λήθη σας, σας αφήνουμε στις νοοτροπίες και πρακτικές πολλών δεκαετιών πίσω.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*