36 κούτες με τρόφιμα και φάρμακα συγκέντρωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για τους άστεγους της Βηρυτού

Newsroom
24/08/2020 16:27
 
 
 

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Συριανών στο κάλεσμα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού για συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για τον δοκιμαζόμενο λαό της Βηρυτού.

Δεκάδες ήταν αυτοί που προσήλθαν από τις 12 έως και τις 19 Αυγούστου στο κτίριο του ΚΑΠΗ Ερμούπολης, προσφέροντας υγειονομικό υλικό, παιδικές τροφές, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής.

Οι 36 κούτες που συγκεντρώθηκαν εστάλησαν στην Αθήνα και την Ελληνολιβανική Πολιτιστική Ένωση, για να καταλήξουν στο Λίβανο και στη συνέχεια, μέσω του Λιβανικού Στρατού, σε όσους πολίτες της Βηρυτού τα έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού ευχαρίστησαν ιδιαίτερα:
* τους εθελοντές κα Φλώρα Ρούσσου, κ. Nabil ElBarrage, κ. Κώστα Χατζηγιάννη, κα Λία Μπάρμπα, κα Τερέζα Πρίντεζη, κ. Κώστα Ιωαννίδη, κ. Γιώργο Σκιάφο,

*τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου στη Μονάδα Νεφρού,

*τον φαρμακοποιό κ. Θέμη Μακριδάκη για τη βοήθειά του στην ταξινόμηση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού,

*την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα Ειρήνη Δράκου και τους εργαζόμενους στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας για τη συλλογή και ταξινόμηση του υλικού,

*τα Κοινοτικά συμβούλια και τις Κοινότητες του νησιού (Άνω Σύρου, Γαλησσά, Πάγου, Φοίνικα, Ποσειδωνίας, Χρούσσων, Μάννα και Βάρης) για τη συλλογή τροφίμων,

*τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τις μεταφορές εντός Δήμου,

*την εταιρεία ΕΡΜΗΣ ΣΥΡΟΥ και τον κ. Νίκο Αληφραγκή για τη χορηγία της μεταφοράς στην Αθήνα και

*για άλλη μια φορά, όλους τους Συριανούς και τις Συριανές που προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Ελληνο-Λιβανικής Πολιτιστκής Ένωσης:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας και την εκτίμηση μας που εκφράσατε την συμπόνια και τα συλλυπητήριά σας σε αυτή τη τραγική έκρηξη που χτύπησε το λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020. Είμαστε πραγματικά συγκινημένοι για το μήνυμα και την στήριξη που έδειξε ο ελληνικός λαός. Ευχόμαστε ο Θεός να σώζει εσάς, τις οικογένειες σας και την όμορφη χώρα σας από τις συμφορές».

Ο Πρόεδρος της Ελληνο-Λιβανικής Πολιτιστικής Ένωσης Ουαλίντ Ελίας

(Visited 100 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.