Ο Γιάννης Φραγκίσκος και ο Άρης Τσιάπης μας ταξιδεύουν «Χωρίς πυξίδα» στη «φλογερή» Φολέγανδρο

Newsroom
10/07/2021 13:31
 
 
 

 

2 νέοι άνθρωποι, ο Άρης Τσάπης και ο Γιάννης Φραγκίσκος, ηθοποιοί στο επάγγελμα, καταγράφουν τις εικόνες και τα βιώματα που αποκόμισαν από τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια των θεατρικών περιοδειών τους στη νησιωτική Ελλάδα και τα παρουσιάζουν στους τηλεθεατές με μια δροσερή ματιά.

Πρωταγωνιστές όλης αυτής της περιπέτειας είναι ο νεανικός αυθορμητισμός, οι κάτοικοι, οι παραλίες, η γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου.
Μοναδικός σκοπός της εκπομπής… να συνταξιδέψετε μαζί τους!

Την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 12:15 στην ΕΡΤ 2 …πάμε Φολέγανδρο

Αυτή τη φορά βρίσκονται στην όμορφη Φολέγανδρο. Φολέγανδρος η φλογερή! Πάθος και φαντασία θέλεις κι όλα τα άλλα τα βρίσκεις εδώ για να περάσεις καλά, μας λένε ο ο Γιάννης και ο Άρης. Στο βασίλειο των βράχων που κατοικεί η Φολέγανδρος ανακαλύπτουμε μαζί τους έναν κόσμο αυθεντικό και ανεπιτήδευτο.

Μας ξεναγούν στο Κάστρο της Φολεγάνδρου που είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά στις Κυκλάδες, περιπλανώνται στα γραφικά σοκάκια στη Χώρα της που θυμίζει σκηνικό κινηματογράφου και βεβαίως κολυμπούν στα πεντακάθαρα νερά της αλλά με κάποια ευτράπελα…!

Δοκιμάζουν ματσάτα (παραδοσιακό φαγητό Φολεγάνδρου) από τα χεράκια της κυρίας Ειρήνης, μας γνωρίζουν από πού πήρε το όνομά του το νησί και έχουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Δήμαρχο, αλλά και με τη γιατρό του νησιού.

Κάνουν τους ξυλουργούς… μάθε τέχνη κι ας την… αλλά και για λίγο γίνονται μελισσοκόμοι και μας μαθαίνουν τον όμορφο κόσμο των μελισσών. Ακούν ιστορίες με πειρατές, επισκέπτονται το λαογραφικό μουσείο, ανεβαίνουν στο μοναστήρι της Παναγιάς της Φολεγάνδρου και μας χαρίζουν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Οι προορισμοί ανά επεισόδιο:

Κύθνος , Νάξος , Ηρακλειά – Σχοινούσα , Κουφονήσια – Δονούσα , Φολέγανδρος , Σέριφος , Πάτμος , Λειψοί , Νίσυρος , Τήλος – Χάλκη , Ρόδος , Καστελόριζο.

Συντελεστές

Παρουσίαση : Άρης Τσάπης , Γιάννης Φραγκίσκος
Σκηνοθεσία : Έκτωρ Σχηματαριώτης
Κινηματογράφηση : Έκτωρ Σχηματαριώτης , Θοδωρής Διαμαντής
Ηχοληψία : Στέλιος Κιουλαφής , Θοδωρής Διαμαντής
Βοηθός Παραγωγής : Γιώργος Ρωμανάς
Μοντάζ : PROJECTIVE 15
Παραγωγή : ARTISTIC ESSENCE PRODUCTIONS

(Visited 544 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*