Συνάντηση εργασίας Χατζημάρκου με εκπροσώπους του βρετανικού τουριστικού ομίλου Jet2

Newsroom
14/09/2022 12:32
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της διοίκησης του βρετανικού τουριστικού ομίλου Jet2, εκ των κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της αγοράς, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στη Ρόδο, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Χρυσοχοΐδη και του ειδικού συμβούλου της Περιφέρειας σε θέματα διαφημιστικής προβολής Dr. Γιάννη Φώτη.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προετοιμασία της τουριστικής περιόδου του 2023, με την επικεφαλής των αεροδρομίων και των τουριστικών οργανισμών του ομίλου κα Janice Mather και την ομάδα της να ανακοινώνουν ότι το 2023 θα αυξήσουν την αεροπορική τους χωρητικότητα προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, διαθέτοντας 410.000 αεροπορικές θέσεις (31.000 περισσότερες απ’ ότι το 2022).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «πρόκειται για μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για την επόμενη τουριστική περίοδο, αφού μετά την πολύ δυνατή χρονιά του 2022, που σημείωσε 87% αύξηση στις αεροπορικές θέσεις σε σχέση με την χρονιά ορόσημο του 2019, η εταιρεία ανανεώνει και ενισχύει την ψήφο εμπιστοσύνης της σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με περαιτέρω αύξηση 10% για την επόμενη χρονιά, κόντρα σε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη που συνδέεται με τις δυσκολίες στο διεθνές περιβάλλοντος, όπως η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις».

«Η επιπλέον αύξηση των θέσεων μετά από μία πολύ δυνατή χρονιά αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ενός κορυφαίου τουριστικού οργανισμού σε έναν ώριμο και σοβαρό προορισμό που προετοιμάστηκε μεθοδικά και δούλεψε σκληρά, για να πετύχει μέσα στη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του Τουρισμού. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, αποδείξαμε στην πράξη ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο και σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που υπήρξε συλλογική. Ένας ακόμα τέτοιος καρπός είναι αυτή η εμπιστοσύνη ενός τουριστικού οργανισμού που διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών προς τα νησιά μας και η οποία μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αεροπορικών θέσεων για το 2023» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο συζήτησης μεταξύ τους υπήρξε και η συνεργασία για τη στενότερη σύνδεση των μεγαλύτερων με μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.

Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας καταλήγει με την επισήμανση ότι η κ. Μather τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το σχέδιο διαχείρισης που βρήκαν σε εφαρμογή οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι πελάτες τους στα νησιά το 2020, «από τα πρωτοκόλλα και την εκπαίδευση σε αυτά του προσωπικού μέχρι τα ξενοδοχεία καραντίνας και την υπεύθυνη και ενιαία εκπροσώπηση του προορισμού απέναντι στα ΜΜΕ, τα τουριστικά γραφεία και τους επισκέπτες σε μία χρονιά γεμάτη εύλογες αγωνίες».

(Visited 24 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.