Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων: Επιστολή στον περιφερειάρχη για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών των Κυκλάδων

κατανομή εδρών στο περιφερειακό συμβούλιο
Newsroom
07/03/2021 23:45
 
 
 

 

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων, σχετικά με την υποβάθμιση των Υπηρεσιών των Κυκλάδων από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου.

Η επιστολή που μεταξύ άλλων κοινοποιήθηκε και στους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

Με το αρ.πρωτ.: 12/10-02-2021 έγγραφο μας, ζητήσαμε για άλλη μια φορά να πάρετε επιτέλους θέση σχετικά με τα σχέδιά σας για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών των Κυκλάδων και δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Στο μεσοδιάστημα, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑ, οι μελέτες των έργων των τριετών συντηρήσεων των οδικών δικτύων των Δωδεκανήσων και όχι των Κυκλάδων, αν και είχαν σταλεί στην Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής και στον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη από τις 14-12-2020. Μάλιστα αναφέρθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη ότι δεν γνωρίζει αν έχουν ετοιμαστεί οι μελέτες για τα οδικά δίκτυα των Κυκλάδων, αν και ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής λαμβάνει γνώση όλων των θεμάτων που στέλνονται σε αυτήν και δεν δικαιολογείται άγνοια!!!

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, για ποιους ακριβώς λόγους δεν εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή τα έργα των Κυκλάδων νωρίτερα, δηλαδή από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2020. Πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τίθεται θέμα σύγκρισης Υπηρεσιών μεταξύ των δύο Νομών, διότι όλοι προσπαθούν παρά την μεγάλη υποστελέχωση να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της νησιωτικής περιφέρειάς μας. Ελπίζουμε όμως η στάση αυτή της περιφερειακής αρχής, να μην υποκρύπτει άλλοθι, για δήθεν αδυναμία των Υπηρεσιών των Κυκλάδων, με σκοπό την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις αντίστοιχες Υπηρεσίες των Δωδεκανήσων.

Ελπίζουμε επίσης να μην ευσταθούν οι φήμες ότι έχετε προχωρήσει σε ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με τις οποίες να μεθοδεύετε την μεταφορά αυτών των αρμοδιοτήτων.
Για άλλη μια φορά σας καλούμε να πάρετε επιτέλους θέση για το ζήτημα αυτό και να προχωρήσετε σε σημαντική ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό όλων των Υπηρεσιών των Κυκλάδων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πίνακας Αποδεκτών

1. Επικεφαλή συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ», κ. Γλυνό
2. Επικεφαλή συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», κ. Ντουνιαδάκη
3. Επικεφαλή συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», κ. Κόκκινο
4. Γραμματεία και Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
5. Περιφερειακούς Συμβούλους Νοτίου Αιγαίου
6. Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Παπασταματίου
7. Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Συμεοπούλου
8. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Αριστείδου
9. Μέλη Συλλόγου
10. ΜΜΕ

(Visited 129 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*