Νάξος-Φιλώτι: Με επιτυχία η εκδήλωση μνήμης για την ιστορική Σχολή Αρώνη

Newsroom
11/09/2022 15:54
 
 
 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου, εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη στη Σχολή Αρώνη στη Σμύρνη και στον Νάξιο ιδρυτή της Νικόλαο Αρώνη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου ενώ μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λεονάρδος Χατζηανδρέου καθώς και ο ομότιμος καθηγητής Λαογραφίας του ΕΚΠΑ Ακαδημαϊκός και πρ. πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Στέφανος Ήμελλος.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου και τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Παροναξίας Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Κύλης με θέμα: «Η ιερατική οικογένεια Αρώνη από το Φιλώτι», ο Πρόεδρος της Ένωσης Βουρλιωτών Φώτης Καραλής με θέμα «Τα Βουρλά και οι Ναξιώτες» και ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Γεώργιος Ανωμερίτης με θέμα «Η Σχολή Αρώνη και ο Σεφέρης».

(Visited 240 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.