Naxos Photo Lab: Με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον παρακολούθησαν και το 2ο εργαστήριο οι μικροί φωτογράφοι (φώτος)

Newsroom
11/12/2022 23:18
 
 
 

 

Με επιτυχία συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο το φωτογραφικό εργαστήριο για τους εφήβους της Νάξου Naxos Photo Lab, που αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία της επιχειρηματία τουρισμού Μαρίας Πολυκρέτη.

Naxos Photo Lab

Οι ομάδα των εφήβων που συμμετέχει στα εργαστήρια, συναντήθηκε αυτή τη φορά με το βραβευμένο φωτογράφο του Athens Photo World Γιάννη Κολεσίδη από τον οποίο προσπάθησαν να αντλήσουν όσο περισσότερο από τις γνώσεις του στη φωτογραφία.

Naxos Photo Lab

Τα παιδιά μαζί με το «δάσκαλό» τους το Σάββατο το απόγευμα περπάτησαν στο Κάστρο της Χώρας Νάξου και απαθανάτισαν με τις κάμερές τους και τις οδηγίες του Γιάννη Κολεσίδη, όμορφα τοπία αλλά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Οι φωτογραφίες των παιδιών αποτέλεσαν το θέμα της πρωινής συνάντησης της Κυριακής όπου ο φωτογράφος του Athens Photo World μαζί με τους μικρούς φωτογράφους, τις σχολίασαν, επισημάνθηκαν τα «λάθη» τους και οι συμμετέχοντες έφηβοι άντλησαν πολύτιμες γνώσεις για την τέχνη της φωτογραφίας.

Πολλές από τις φωτογραφίες των παιδιών ήταν υπέροχες και σίγουρα θα αποτελέσουν υλικό για τις εκθέσεις φωτογραφίας που θα γίνουν μετά το πέρας των εργαστηρίων που θα διαρκέσουν μέχρι τις 9 Απριλίου.

Από το πλευρό των παιδιών δεν έλειψε ούτε στιγμή η διοργανώτρια των εργαστηρίων Naxos Photo Lab Μαρία Πολυκρέτη η οποία τα συνόδευε σε κάθε τους βήμα.

Μιλώντας στο naxostimes.gr παιδιά που συμμετέχουν στη δράση, δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα για τη συμμετοχή τους σε ένα τόσο δημιουργικό project.

Naxos Photo Lab

«Τα εργαστήρια ολοένα και γίνονται πιο ενδιαφέροντα» τονίζουν και συμπληρώνουν ότι θέλουν να μάθουν όσο περισσότερα γίνεται για την «τέχνη της φωτογραφίας». Τα παιδιά ωστόσο, όπως μας είπαν, περιμένουν με λαχτάρα τη στιγμή που οι φωτογραφίες τους θα γίνουν έκθεση και θα μπορούν όλοι να τις θαυμάσουν «εμπειρία που δεν έχουν ζήσει ποτέ μέχρι σήμερα».

Naxos Photo Lab

Να υπενθυμίσουμε ότι η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Athens Photo World και της πολύ έμπειρης και καταξιωμένης ομάδας συνεργατών του.

Η σειρά εργαστηρίων απευθύνεται στους μικρούς Ναξιώτες ηλικίας 13-18 ετών και θα πραγματοποιείται ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, έως και τον Απρίλιο του 2023.


Naxos Photo Lab: Η τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τα μάτια των εφήβων της Νάξου (video+φώτος)


Φωτογράφοι του Athens Photo World θα επισκεφθούν τη Νάξο και θα αναλάβουν να μυήσουν τα παιδιά στην τέχνη της φωτογραφίας με μια ιδιαίτερη προσέγγιση και διασκεδαστικό τρόπο. Με την καθοδήγησή τους, οι νέες και οι νέοι φωτογράφοι θα εκπαιδευτούν στην προσέγγιση του τοπίου, των ανθρώπων, των καθημερινών σκηνών και οποιουδήποτε άλλου θέματος τους προκαλεί περιέργεια, ενδιαφέρον ή ευχαρίστηση.

Naxos Photo Lab

Στόχος της δράσης είναι τα νέα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για μια καθημερινή τους ενασχόληση, αλλά ταυτόχρονα και η φωτογραφική αποτύπωση του τόπου και της ζωής του νησιού μέσα από τη φρέσκια ματιά τους.

Στο τέλος του εξάμηνου εργαστηρίου, οι καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες των παιδιών θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2023 πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νάξο.

Οι ημερομηνίες των επόμενων workshops είναι:
7 – 8 Ιανουαρίου 2023
25 – 26 Φεβρουαρίου 2023
25 – 26 Μαρτίου 2023
8 – 9 Απριλίου 2023

(Visited 250 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*